שר המשפטים יריב לוין, בהסכמת נשיאת בית המשפט העליון השופטת אסתר חיות, מינה את סגן נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים, השופט משה סובל, לתפקיד נשיא של בית המשפט המחוזי ירושלים. מינויו של סובל יהיה למשך שנתיים בלבד.

השופט סובל הינו בוגר הישיבה התיכונית חורב וישיבת 'חברון. לאחר מכן התגייס לשירות צבאי במקהלת הרבנות הצבאית. השופט סובל הוא הנכד של הרב שלמה סובל והנין של הרב בן ציון ידלר.

בשנת 1991 השופט סובל סיים בהצטיינות יתירה לימודי תואר ראשון בפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית. במאי 1993 הוסמך כעורך דין. בשנים 1993 עד 1997 עבד כעו"ד עצמאי וכן במחלקה המשפטית של בנק טפחות.

מפברואר 1997 שימש כעוזר משפטי בבית המשפט העליון בלשכת השופט יצחק זמיר. בשנים 1990 עד 1999 שימש כמתרגל ולאחר מכן כמורה מן החוץ בפקולטה למשפטים של האוניברסיטה העברית.

בינואר 2001 נבחר לכהונת שופט של בית המשפט השלום בירושלים. ביולי 2006 מונה לכהונת שופט בפועל בבית המשפט המחוזי בירושלים, עד 31.12.2006. במאי 2007 מונה לכהונת שופט בית המשפט המחוזי ירושלים.

בספטמבר 2018 מונה לכהונת שופט בכיר של בית המשפט המחוזי ירושלים. במרץ 2019 מונה לכהונת סגן נשיא של בית המשפט המחוזי ירושלים.

כעת, הנשיאה חיות והשר לוין הגיעו להסכמה למנות את סובל לתפקיד נשיא בית המשפט המחוזי בירושלים בלבד – זאת למרות שתקופת הכהונה בתפקיד על פי חוק הינה שבע שנים.