מכה לנתניהו ולוין: הייעוץ המשפטי של הכנסת פרסם הבוקר (ראשון) את חוות דעתו על הרפורמה המשפטית המקודמת כעת בוועדת חוקה, והמליץ כי גם אם הרפורמה תאושר בכנסת במלואה – יש להתחיל אותה רק מהכנסת הבאה, ולא באופן מיידי.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"הניסיון מלמד כי ככלל, תיקונים חוקתיים המשנים בצורה משמעותית את היחסים בין רשויות השלטון, או את מארג הכוחות שבין הקואליציה ובין האופוזיציה, אינם מוחלים באופן מיידי אלא באופן פרוספקטיבי כך שיחולו מהכנסת שלאחר הכנסת שחוקקה אותם" נכתב במסמך של הייעוץ המשפטי לוועדת החוקה. "זאת כדי להבטיח, בין היתר, כי התיקונים ייעשו במנותק מההקשר הפוליטי המיידי, וכשלא ידוע על מי התיקון ישפיע ובאיזו צורה".
לפי חוות הדעת, "התיקון המוצע הוא בעל השלכות משטריות מרחיקות לכת על היחסים שבין הרשויות. הוא משנה את מאזן הכוחות ביניהן, ומעניק כוח ניכר לרוב הקואליציוני ולרשות המבצעת. הדברים אמורים במיוחד ביחס לשינוי בהרכב הוועדה לבחירת שופטים וקביעת הסדר ההתגברות המאפשר לרוב הקואליציוני 'לחסן' חקיקה מביקורת שיפוטית".
עוד מתחו ביקורת חריפה על ההצעה של לוין: "בנוסח המוצע נבחרו ושולבו להצעה אחת נקודות קיצון מהצעות שונות, תוך שהושמטו ממנה כל מנגנוני האיזון שהוצעו בעבר, כך שבתמונה הכוללת – הצעת החוק פוגעת קשות ביכולתו של בית המשפט לשמש כבלם לכוחן של הרשות המחוקקת והמבצעת. הנוסח המוצע חורג בצורה משמעותית ממודלים אחרים שהוצעו לאורך השנים".
"במרבית התיקונים המוצעים נבחרה החלופה החריפה ביותר, במובן זה שהיא מאפשרת חופש פעולה מירבי לרשות המחוקקת והמבצעת, וזאת בהשוואה להצעות המשמעותיות שעמדו על הפרק בעבר" סיכמו. "ככל שהוועדה תבקש לאשר את ההסדרים האמורים, נציע להחיל אותם במבט צופה פני עתיד החל מן הכנסת הבאה ולא להחילם באופן מיידי כדי לחזק את כוחן של ממשלה וקואליציה נתונה".

מה דעתך בנושא?
52 תגובות
11 דיונים
יהודי
לא מכה ולא נעליים. פירפורי הגסיסה של השליטה המשפטית..
21:04 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מישהו
לא? אז למה שהשינוי יחול בכנסת הבאה?
14:05 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סרוגים ערוץ שמאל על מלא
מייצג את הלייטים הדתילונים
13:24 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בני
בס"ד אתם יכולים לעשות לקוראים קצת סדר?
12:54 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
זה בדיוק תפקידו של בגץ. לשמור על הזכויות של האזרח
בתגובה ל: בני
הרפורמה/ מהפכה שלוין עם ביבי רוצים לעשות, מהווה כקיצוני עד כדי שינוי משטר( לטוב ולרע). היועצת המשפטית אומרת, אין בעיה לעשות שינוי אבל הוא לא יכול להתקיים בשלטון קיים. העם צריך להבין מה רוצים לעשות ואז לצאת לבחירות/ משאל עם.
13:22 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צנובר פינקל
בתגובה ל: זה בדיוק תפקידו של בגץ. לשמור על הזכויות של האזרח
זה לא שינוי משטר!! זה תיקון השחיתות!! שופטים ביטלו את הדמוקרטיה באמצעות הסברים מגוחכים והגיע הזמן(מזמן) לתקן את העוול הנוראי ולהעמיד את המושחתים אהרן ברק ושות' היועצים המשפטיים, ראשי הפרקליטות, ראשי המשטרה. העתונאים וקצת אנשי שבכ ששיתפו פעולה עם הטרגדיה של העם היהודי בארצו!! אני מניח שהם יבלו בכלא שנים רבות
15:12 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רואה חשבון
אין פה שום מכה לנתניהו וליריב לוין. ההחלטה הפוליטית ההזויה של היועץ המשפטי הפוליטי רק מוכיחה שחייבים לפטר מיידית את כל היועצים המשפטיים הפוליטיים ולהעביר מידית את הרפורמה המשפטית החשובה.
18:14 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רואה חשבון
@זה בדיוק תפקידו של בגצ לשמור על הזכויות של האזרח, למה כל הרועצים המשפטיים אישרו את הונאת הבוחרים החמורה וגניבת קולם במרמה ובהפרת אמונים חמורה שעשה הנוכל בנט , שזה מעשה הרבה הרבה יותר חמור ולא אמרו שזה יחול רק מהכנסת הבאה ??? פשוט כי הם לא יועצים משפטיים אלא פוליטיקאים מושחתים מהשמאל הקיצוני.
18:19 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
תוצאות הבחירות נחיל לכנסת הבאה..כנראה עד שהשמאל יעכל את התוצאות יקח זמן.. אתם סתומים עם תעודה...צריך להוציא חוק ששר בממשלת ישראל יכול לפטר כל יועץ רק מתי שירצה פשוט להעסיק יועצים...
תוצאות הבחירות נחיל לכנסת הבאה..כנראה עד שהשמאל יעכל את התוצאות יקח זמן.. אתם סתומים עם תעודה...צריך להוציא חוק ששר בממשלת ישראל יכול לפטר כל יועץ רק מתי שירצה פשוט להעסיק יועצים על בסיס חשבוניות וחוזה אישי..עדיף לשלם לכל יועץ עוד 2000ש"ח זה יחסוך למדינה הרבה יותר מהנזק שאתם בתור שכירים עושים למדינה..העם אמר את דברו נקודה תסתמו את הפה שלכם אחת ולתמיד!!!....וחייבים לעשות את התיקונים הנדרשים והמחייבים במערכת המשפט כולל בפרקליטות תכניסו את זה טוב לשכל..לא בחרנו בכם לנהל את העניינים של המדינה..ואל תדאגו לא נזרוק אתכם לים כמו המוסלמים שהרבה מהם רוצים לזרוק את כולנו לים...
המשך 12:47 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אברהם
מה יעזור הכנסת הבאה??? דחוף דחוף לביבי עוד לפני התקציב לבטל את השיוויון לגנוב לחיילים ולמי שעובד ולחלק למשתמטים ובטלנים דחוף דחוף בלי שויון.
12:41 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איברהים יזבלה מקומך בביוב של הפזורה ליד המקום שכל הזבללים כמוך וכמו החלאה שהמליטה אותך מיתרחצים,סע לשם יזבל ותיתפלש בביוב,ובצחנה שכל הזבלים כמוך מפרישים,
בתגובה ל: אברהם
איברהים הבן של הזבל מוסלמית מכוערת מסריחה יותר מחזירה,הכלבה שהמליטה מוסלמי חארה כמוך צריכה היתה להיות עקרה,ולא להביא עוד מחבל זבל ערבוש ארור,
12:55 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמעון הגלילי
לוין ורוטמן היקרים. נאמר לכם שוב קבלתם מנדט וכוח מהעם לפעול ולשנות. תפסיקו להתיחס לנמושות שדואגים רק לישבן שלהם. כעת או לעולם לא.
12:17 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לא תגנוב
בתגובה ל: שמעון הגלילי
מה יעזור כנסת הבאה הגנבים המועדים, בכנסת הזאת ורעבים לכסף שלך
12:43 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לפידיוט הזבל צחנה הייל היטלר לפידיוט,
בתגובה ל: לא תגנוב
לא שואלים,ולא מקבלים עצות מזבל מוצץ שמאלני חולני,
12:56 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורי
מה שלא ברור לי, מה הממשלה תעשה כשבג"ץ כמובן יפסול את הרפורמה?????? לא כדאי קודם למצוא איזה חוק שיעיף את בג"ץ??? הרי הם בטוח יפסלו הכל.
12:07 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טל
בתגובה ל: אורי
גם לי זה לא ברור....
14:11 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מגיע
אחרי הממשלה הזו, שמשמידה את הבטחון ואת הכלכלה ואת המדינה עבור גנבים משתמטים ובטלנים, הממשלה הסאה תהיה ממשלת שיקום חילונית.
11:46 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תהלה
לכו לעזעזאל
11:36 29.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר