בעקבות גל הטרור השר לבטחון לאומי איתר בן בגיר נתן הערב הצהרה בבית חולים הדסה שם מאושפזים הפצועים. במהלך ההצהרה טען בן גביר כי: ״יועמ"שית עד לרגע לזה לא מאפשרת לנו לאטום את הבית של המחבל״, היועמ״שית בתגובה: ״הפרסום על בקשה של השר בן גביר שנדחתה אינו נכון״.

השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר אמר: ״חוות הדעת של השב"כ הועברה ליועמ"שית בשמונה בבוקר. לתהדמהתי מאז ועד עכשיו, היא ואנשיה עסוקים בפלפולים משפטיים, ומבקשים מהשב"כ עוד ועוד השלמות מיותרות״.

״היה צריך לאפשר לנו לאטום את הבית בשמונה בבוקר ולא לחכות עד עכשיו. מזכיר שוב שהמשטרה אמרה לי שלא תוכל להשאיר כוחות בבית ואם לא יתאפשר להרוס את הבית, הכוחות יאלצו לעזוב את המקום״ הוסיף השר לבטחון פנים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר בהצהרה בביה"ח שערי צדק בירושלים. צילום: ללא קרדיט

בתגובה טענו מטעם היועצת המשפטית: ״כפי שהובהר לשר בן גביר על ידי גורמי המקצוע ברשויות הביטחון ובמשרד המשפטים, החלטות פעולה של הדרג המדיני צריכות להיתמך בתשתית עובדתית, ועליו להציגה״.

״בהתאם לכך, רק לפני שעה הועברה ליועצת המשפטית לממשלה השלמת חוות הדעת הבטחוניות, ואלה נבדקות כעת. היועצת המשפטית לממשלה תתייחס בקבינט לכלל הנושאים שיעלו.היועצת המשפטית לממשלה תעשה כל שניתן כדי לספק כלים משפטיים שיאפשרו את הגשמת מדיניות הדרג המדיני״ הוסיפו.

אמש הגיע השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר לזירת הפיגוע שם התקבל בקריאות ״זה במשמרת שלך״, ״אנחנו סומכים עליך איתמר״ וכן בקשות של אזרחים להקלה על רישיונות נשק.