נשיא המדינה יצחק הרצוג יצא מחר (רביעי) לביקור בבלגיה, במסגרתו ייפגש עם המלך פיליפ, מזכ"ל נאט"ו וראשי האיחוד האירופי. בשיאו של הביקור הרצוג יישא נאום בכינוס מיוחד שיערך בפרלמנט האירופי לרגל יום השואה הבינלאומי.
ביקורו של הרצוג יפתח בארמון המלך בבריסל, שם הוא יתקבל על ידי פיליפ מלך הבלגים לפגישה אישית. לאחר מכן הנשיא יגיע לבית הספר היהודי 'גננו' ויפגוש תלמידים מכלל הגילאים הלומדים בבית הספר. בהמשך הרצוג ייפגש עם נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, וכן יפקוד את בית הכנסת הגדול של בריסל, שם יפגוש את חברי הקהילה היהודית בבריסל ואנטוורפן.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
היום השני של הביקור המדיני ייפתח בפרלמנט האיחוד האירופי, אליו הרצוג יגיע כאורחה של נשיאת הפרלמנט, רוברטה מטוסלה. הנשיא הישראלי יהיה הנואם המרכזי בכינוס מיוחד לרגל יום השואה הבינלאומי, כשהוא יישא דברים בפני חברי הפרלמנט האירופי וניצולי שואה.
לאחר מכן יפגש הנשיא עם מזכ"ל נאט"ו, ינס סטולטנברג ועם פורום שגרירי המדינות לארגון, שם יתדרך אותם על תמונת המצב בישראל. בתום הפגישה הרצוג צפוי לחזור לישראל.
"זהו ביקור מדיני חשוב ויוצא דופן במוסדות האיחוד האירופי. בלגיה היא ידידה קרובה של ישראל ואני בטוח שהפגישות עם המלך ובכירי הממשל יהוו זרז לשיתופי פעולה רבים איתה" אמר הרצוג. "המשכו של הביקור – באיחוד האירופי – הוא בעל משמעות ייחודית. למערכת היחסים של ישראל עם מדינות אירופה ועם מוסדות האיחוד יש השפעה כמעט על כל תחום בחיינו כעם וכמדינה – מכלכלה וביטחון, ועד אקדמיה, מדע, תרבות ועוד ועוד. ביקורי ופגישותיי, כורכים זה בזה את לקחי העבר ואת החזון לעתיד המבטיח של השותפות בין ישראל למדינות אירופה".
"שיאו של הביקור – באירוע לציון יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, בו אנאם בפני הפרלמנט האירופי, ממלא אותי בחרדת קודש" הוסיף וציין. "אל לנו לשכוח כי השואה, התהום האפילה בתולדות האנושות, צמחה על קרקע פורייה של אנטישמיות שהתפתחה באירופה במשך דורות, ולצערנו מרימה את ראשה במגוון דרכים גם בעת הזאת. האחריות ההיסטורית המוטלת על משפחת העמים כולה – ועל מדינות אירופה בפרט – מחייבת להעמיק לא רק בזיכרון בהנצחה, אלא גם בהפקת לקחים, בחינוך, ובמאבק עיקש, נחוש ובעיקר משותף, נגד אנטישמיות, גזענות ושנאת האחר".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
משה
כבוד הנשיא מקווה שתסביר להם שאחרי מחקר מתברר שכל האויבים לעם היהודי היו צריכים להמתין כי הם מבצעים את השוואה עליהם נהדר כמו חורבן 2 הבתים
00:01 25.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר