מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דויד התייחסה היום בוועידת אשמורת לסערה סביב הסמכויות במשרד החינוך שיקבל אבי מעוז ואמרה: "כל ניסיון להתערב לאנשי החינוך בתכנים הנלמדים בבתי הספר, או להעדיף תוכן כזה על פני תוכן אחר – יתקל בהתנגדות שלנו. ואתם יודעים איך אנחנו מגיבים". "רק המנהלים יקבעו את התכנים" הבהירה בן דוד.

כזכור במסגרת ההסכמים הקואליציונים לליכוד סוכם שתוקם רשות לזהות לאומית – יהודית במשרד ראש הממשלה שבראשה יעמוד סגן שר במשרד ראש הממשלה – ח"כ אבי מעוז – מטעם ׳נעם׳. במסגרת התפקיד אמור מעוז להיות אחראי על חלק מהתכנים שייכנסו למערכת החינוך במדינת ישראל.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אבי מעוז: אני אוהב כל אדם שנברא בצלם (צילום: סרוגים)

זמן קצר לאחר חתימת ההסכמים חתמו כמה מאות מורים לאזרחות על עצומה במחאה על ההסכמים הקואליציוניים שנחתמו.

לטענת המורים, ההסכמים הקואליציוניים עם מפלגות נעם, הציונות הדתית ועוצמה יהודית ״מבשרים על אג'נדה גזענית וקיצונית ועל כוונות חברי הממשלה המיועדים לנצל את כוחם על מנת לחבל במערכת החינוך״.

בעצומה עליה חתמו המורים הבטיחו: "לא ניתן יד לפגיעה, הסתה והדרה של קבוצות שונות ומיעוטים בחברה בישראל, לא נשתף פעולה עם תכניות לימודים שסותרות את הערכים ההומניסטיים המופיעים בחוק חינוך ממלכתי, ואת ערכי השוויון והדמוקרטיה״ כמו כן מוסיפים כי לא ישתתפו ״ברדיפה והשתקה של ארגוני זכויות אדם במערכת החינוך".