מבזקים
סרוגים

חתן פרס נובל: זה מה שלא טוב ברפורמה המשפטית

במהלך דיון בוועדת חוקה, חתן פרס נובל, פרופ' ישראל אומן, תקף את הרפורמה המשפטית: "מה שלא טוב זה שהשאירו את השופטים בוועדת לבחירת שופטים"

כ"ט טבת התשפ"ג
חתן פרס נובל: זה מה שלא טוב ברפורמה המשפטית

חתן פרס נובל, פרופ' ישראל אומן, תוקף הבוקר (ראשון) את השינוי בוועדה לבחירת שופטים כחלק מהרפורמה המשפטית. דבריו של אומן נאמרו בוועדת חוקה.

"טוב שמוציאים את לשכת עורכי הדין מהוועדה", אמר אומן. "מה שלא טוב זה שהשאירו את השופטים. בוודאי שנשיא בית המשפט העליון לא צריך להיות שם".

העליון: רוצח החייל רון קוקיה לא יורשע בניסיון רצח
העליון: רוצח החייל רון קוקיה לא יורשע בניסיון רצחצילום: העליון: רוצח החייל רון קוקיה לא יורשע בניסיון רצח

"שאלתי פעם את פרופ' השופט אהרון ברק האם אתה מקבל את זה שבימ"ש מחוקק? ואמר שכן, שגם חז"ל היו גם שופטים וגם מחוקקים", הוסיף אומן.

עוד אמר זוכה פרס הנובל: "אני רוצה לומר לברק היום מכאן שזה נכון לגבי חז"ל אבל אנחנו לא תיאוקרטיה אלא דמוקרטיה. אנחנו גם לא ג'אודיצוקרטיה. כוח המשילות אינו בידי בית המשפט".

הוועדה לבחירת שופטים הרפורמה המשפטית ישראל אומן