חדשות

צפו: כרוז, שירה ותמיכה נרחבת מחוץ לבית דרעי

תומכיו של יו"ר ש"ס אריה דרעי התאספו מחוץ לביתו בשכונת הר נוף והפגינו תמיכה במנהיג המפלגה, זאת על רקע פסילתו בידי בג"צ. במקביל, כרוז שמסתובב בשכונה אמר: "אל תירא רבי אריה, עולם התורה זקוק לך"

צפו: כרוז, שירה ותמיכה נרחבת מחוץ לבית דרעי
צילום: (צילום: Tomer Neuberg/Flash90)

על רקע פסיקת בג"צ הפוסלת את יו"ר ש"ס אריה דרעי מלכהן כשר הפנים והבריאות, תושבי השכונה ותומכי ש"ס נוספים התאספו סמוך לביתו של דרעי בהר נוף והחלו בשירת "אל תירא ישראל", בניסיון לעודד ולתמוך במנהיג שלהם. בנוסף, כרוז המחזק את יו"ר ש"ס הסתובב ברחבי השכונה והכריז: "עם ישראל מחזק את ידיו של מנהיג עולם התורה ומחולל המהפכה, אל תירא רבי אריה עולם התורה זקוק לך"

כרוז על דרעי| צילום: הכרוז סמוך לביתו של דרעי

כאמור, מוקדם יותר הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו לביתו של דרעי ונפגש איתו במשך כ-45 דקות, במהלכם המשטרה חסמה את הרחוב לתנועה. במהלך שיחתם נתניהו אמר לדרעי כי "כשאח שלי במצוקה – אני בא אליו".

נתניהו יוצא מבית דרעי| צילום: תומכי דרעי שרים מחוץ לביתו

בתוך כך, הערב התכנסו חברי מועצת חכמי התורה של ש"ס יחד עם חברי הכנסת של התנועה בביתו של דרעי בשכונת הר נוף בירושלים, בכדי לחזק אותו לאחר החלטת בג"צ.

מפגן התמיכה בהר נוף מגיע אחרי שראשי הקואליציה תקפו מוקדם יותר את החלטת בג"צ לפסול את יו"ר ש"ס אריה דרעי מלכהן כשר בממשלה, והגדירו אותה כ"עוול עצום לשני מיליון אזרחים שהצביעו בעד ממשלה בה דרעי ימלא תפקיד מרכזי ומשמעותי".

"קיבלנו בזעזוע, בכאב ובצער גדול את פסק הדין בעניינו של המשנה לראש הממשלה, השר אריה דרעי" נאמר בהודעת ראשי הקואליציה, "יכולותיו יוצאות הדופן וניסיונו העצום דרושים למדינת ישראל בימים מורכבים אלה יותר מתמיד".

"מעבר לעוול האישי הקשה שנגרם לשר דרעי עצמו, פסק הדין מהווה עוול עצום ללמעלה משני מיליון אזרחים, רוב העם, אשר הצביעו בעד ממשלה בראשות בנימין נתניהו שאריה דרעי ימלא בה תפקיד מרכזי ומשמעותי", הוסיפו. "אנו נפעל בכל דרך חוקית שתעמוד לרשותנו וללא דיחוי, כדי לתקן את העוול ואת הפגיעה הקשה שנגרמה להכרעה הדמוקרטית ובריבונות העם".

תגובות

4
4
משה
18.01.23

אל תירה רבי חחח אנחנו זקוקים לך מי יגין עלינו בבתי הכלא

3
תכלס
19.01.23

הוא מפרנס הרבה אנשים מהקופה הציבורית. גם לכלא אנשיו הלכו אחריו ושרו

2
משה
19.01.23

איזה בושה לכל העולים לרגל כולל המפגינים והתמוכים.למי כל האהדה לגנב מתיחסים כאילו קבל פרס נובל במדע . חחחח

1
זברה
18.01.23

" כרוז, שירה ותמיכה נרחבת מחוץ לבית דרעי " : ומה בכך !? ואפילו אם 400 אלף הצביעו בבחירות לטובת אדם שהורשע וישב בכלא, וחזר ופשע, ואח"כ התחכם בעורמה מול בית-המשפט - אבוי להם לאוהדים לכזה !!!