באופוזיציה כבר מתכוננים להכרעת בג"ץ היום (רביעי) ב-16:00 בנוגע לשאלה האם אריה דרעי יוכל לכהן כשר.
״האמירות לקראת הפסיקה בעניין דרעי והניסיונות להשפיע על החלטת ההרכב פסולים", אמר יו"ר המחנה הממלכתי, בני גנץ. "אני בטוח שהשופטים, תהא החלטתם אשר תהא, יפסקו אך ורק לפי הדין ולא על פי הדיון הציבורי. אני קורא לכולם לכבד את החלטת בגץ ולא לגרור את מדינת ישראל למשבר חוקתי״.
ח"כ קינלי טור-פז מיש עתיד יצא גם הוא להגנת בג"ץ: "דינא דמלכותא דינא. יש שופטים בירושלים וכל החלטה שיקבלו – מקובלת. כפי שצריך להיות".
יבוטל בשל חוסר סבירות
כאמור, בג"ץ יפרסם היום (רביעי) בשעה 16:00 את פסק הדין בעניין מינוי אריה שרעי לשר בממשלת נתניהו השישית, זאת לאור הרשעותיו הפליליות שהאחרונה בהן התרחשה לפני כשנה.
כזכור, בג"ץ קיים דיון בשתי שאלות עיקריות: תוקפו של תיקון חוק יסוד הממשלה, וסבירות מינויו של דרעי אשר הורשע לפני כשנה בעבירות פליליות לתפקיד שר הפנים והבריאות.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במהלך הדיון, אמר נציג היועצת המשפטית לממשלה ומנהל מחלקת הבג"צים, עו"ד ענר הלמן, כי המדינה סבורה שיש קלון בעבירות שדרעי הורשע בהן.
הצפי הוא כי בג"ץ לא יפסול את תיקון חוק היסוד, דבר שיהיה תקדימי ביותר, אלא יקבע כי המינוי של דרעי יבוטל בשל חוסר סבירות קיצוני, כעמדת היועצת המשפטית לממשלה.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
נעמה
הבג"ץ הוא חלק בלתי נפרד מהאופוזיציה ושחקן בפוליטיקה כחלק מהשמאל זו התחושה בציבור לפי האמירות של שופטים בהווה ובעבר בשבועות האחרונים.
15:38 18.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר