הלילה (רביעי) דווח בניו יורק טיימס כי ארצות הברית עתידה להעביר בקרוב מאות אלפי פגזי תותחים ממאגרים שהיא מחזיקה כאן בישראל לידי הצבא האוקראיני. הדיווח קיבל אישור ממקורות צבאיים, ולפיו כבר העבירו האמריקנים עד כה כ-150,000 פגזים ארטילריים מהמאגר בישראל לידי צבא אוקראינה – מדובר בכמחצית מהכמות הכוללת אותה מתכוונת ארה״ב לתת לצבא האוקראיני.
המאגר
מדובר במאגר תחמושת אותו מחזיקה ארה״ב בשטח ישראל לשימוש אפשרי של צבאה במקרה של עימות אזורי שיחייב את התערבותה של ארה"ב. בנוסף, לפי הדיווח, גם ישראל מורשית להשתמש בפגזים ארטילריים ממאגר זה במקרי חירום.

בנוסף, ארה״ב מעבירה פגזים לאוקראינה גם ממאגר דומה ונוסף הנמצא בקוריאה הדרומית. הצורך בהוצאת תחמושת ממאגרים אלה נובע מחוסר עז בתחמושת בכלל והארטילרית בפרט של אוקראינה, עקב השימוש הנרחב שכבר נעשה בארטילריה במלחמה מול רוסיה, ומכך שתעשיית הנשק האמריקנית אינה עומדת בדרישות היצור.

מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
טימור כהן
בהצלחה לכל הפגזים!!
06:05 20.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חצי רוסי חצי אוקראיני..
מה בעיה בזה שיהיה בהצלחה לרוסיה ולאוקרניה
13:17 18.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עוד סכנה למדינה
מאות אלפי פגזים להפגזת הרוסים מסבכים אותנו עם פוטין וישאירו את צהל ללא תחמושת למול חיזבלה ואירן
07:34 18.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חדש
ביבי מספק לאוקרינה פגזים ארטילריה להפגזת רוסיה ממחסני צהל וארה''ב אמרו שיחזירו לנו פגזים.
07:29 18.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
החינוך של המדינה החולנית הרס את כל היצורים כמוך שהבנת הניקרא פשוטה לא מבין,
בתגובה ל: חדש
מפגר ! הבנת הניקרא,אתה דביל חסר מוח,ישראל היא משמשת מחסן של תחמושת של ארצות הברית,ואם את זה אתה לא מבין אז אל תגיב דביל,
13:45 18.01.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר