חבר הכנסת אברהם בצלאל מש"ס אומר היום (שלישי) בראיון לרדיו קול ברמה כי אין למפלגתו מטרה להיות חלק מהמלחמה בבית המשפט העליון.

"לש"ס אין מטרה להילחם בבית המשפט העליון", אמר בצלאל. "אנחנו נבחרנו על הנושא החברתי ואלו הפעולות שאנחנו נוקטים".

לדברי בצלאל, "נראה שעד יום חמישי בג"ץ יקבל החלטה בנושא דרעי לא נראה שהם הולכים להכשיר אותו אני מקווה שהם לא יפסלו אותו".

לעמדתו של בצלאל יש להכשיר את דרעי כיוון ש"עילת הסבירות צריכה להיות שהעובדה שכל כך הרבה אנשים בחרו בו תגבר על הטענה של העותרים".

לגבי השלכות פסק הדין, אמר בצלאל: "דרעי לא אמר שהוא לא יתפטר, הוא אמר שההחלטה נתונה בידיו של ראש הממשלה שיצטרך למצוא פתרון במקרה שבג"ץ יפסול אותו".

בנוגע להכרזה של שר המשפטים יריב לוין על הרפורמה המשפטית ערב הדיון בבג"ץ לגבי מינוי דרעי, בצלאל אמר כי "לגיטימי ששר חדש מציג את החזון שלו, אין קשר בין רפורמת לוין לפסיקת בג"ץ בעניינו של דרעי".

עם זאת, הערכותיו של בצלאל הן כי בג"ץ יקבל את העתירות: "לצערי נראה שבג"ץ ינסה לכופף ידיים ולהראות שהוא יכול לפסול, החלטות של הכנסת".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

עו"ד ענר הלמן: יש קלון בעבירות בהן הורשע אריה דרעי (הרשות השופטת)