המחאה נמשכת: יום לאחר הפגנת הענק נגד הממשלה שהתקיימה בכיכר הבימה, ארגוני המחאה הודיעו היום (ראשון) על הפגנה נוספת שתתקיים במוצ"ש הקרוב ברחוב קפלן, סמוך לקריית הממשלה בתל אביב. לאחר מכן ייצאו צעדות ברחבי העיר.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מפגינים עם לפידים ברחובות תל אביב אמש

"המסע לעצירת ההפיכה המשטרית רק החל. זהו מאבק נחוש ובלתי מתפשר להצלת הדמוקרטיה, ועם ישראל יוצא בהמוניו למחות" נמסר מראשי ארגוני המחאה. "הניסיון של הנאשם נתניהו ולוין לסרס את מערכת המשפט ייתקל בהתנגדות אזרחית שטרם נראתה מצד ציבור גדול שנלחם על ערכי השוויון והחופש, ועל עתיד ישראל כמדינה דמוקרטית".

עוד אמרו כי "השבוע נערוך את ההפגנה ברח׳ קפלן על מנת לאפשר לציבור המפגינים מתחם הפגנה גדול ונגיש יותר. אנו קוראים למשטרת ישראל לאפשר גם השבת את המחאה הדמוקרטית, לדאוג לשלום המוחים ולהתעלם מההסתה ומהפרובוקציות של השר בן גביר, כפי שאירע אמש בתל אביב".

 

לצד ההפגנה ברחוב קפלן, התנועה לאיכות השלטון הודיעה כי תקיים הפגנה נוספת בכיכר הבימה בתל אביב. "הציבור הגדול שהגיע אמש לכיכר בגשם ובכפור אמר את דברו. אנחנו לא נירא ולא נירתע" אמר יו"ר התנועה אליעד שרגא. "כולנו יחד נמשיך להוביל ולנהל את הקרב על דמותה ועל זהותה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית וליברלית. נאבק ברחובות, בכיכרות ובגשרים, בבתי המשפט ובכנסת".

"לעולם לא ניסוג לאחור, לעולם לא נרים ידיים ולעולם לא ניכנע – יהיה המחיר אשר יהי" הוסיף והתחייב. "אנחנו מחויבים לשמור על הדמוקרטיה הישראלית וכך נעשה. בואו לכיכר בהמוניכם".