מבזקים
סרוגים

מצטרפים למחאה: אלפי סטודנטים ישבתו מחר

סטודנטים בעשרות מוסדות אקדמיים מכל רחבי הארץ ישביתו מחר את הלימודים למשך שעה ויקיימו הפגנות בקמפוסים. מארגני המחאה מסרו כי "זהו מאבק בלתי מתפשר על העתיד שלנו"

כ"ב טבת התשפ"ג
מצטרפים למחאה: אלפי סטודנטים ישבתו מחר
מצטרפים למחאה: אלפי סטודנטים ישבתו מחר צילום: (צילום: יונתן סינדל/ פלאש 90)

המחאה מגיעה גם לעולם האקדמאי: אלפי סטודנטים ישביתו מחר (שני) את הלימודים למשך שעה ויקיימו הפגנות בקמפוסים, זאת לצורך הפגנה נגד הממשלה והרפורמה הצפויה במערכת המשפט.

המחאה ממשיכה: השמאל יפגין גם השבת
המחאה ממשיכה: השמאל יפגין גם השבתצילום: המחאה ממשיכה: השמאל יפגין גם השבת

סטודנטים במעל לעשרה מוסדות אקדמיים מכל רחבי הארץ, יצאו משיעורים, ישביתו את הלימודים למשך שעה, בין השעות 12:30-13:30, ויקיימו הפגנות במוסדות הלימוד שלהם.

מתוך ההפגנה בבאר שבע (Liron Moldovan/Flash90)

את ההשבתה והפגנות המחאה מובילה ״מחאת הסטודנטים״, התארגנות עצמאית ללא זיהוי מפלגתי או ארגוני אחר, מעשרות מוסדות אקדמיים ברחבי הארץ.

המאבק ביוקר המחיה: עיקרי התכנית הכלכלית החדשה
המאבק ביוקר המחיה: עיקרי התכנית הכלכלית החדשהצילום: המאבק ביוקר המחיה: עיקרי התכנית הכלכלית החדשה

"אנחנו הסטודנטים לא מוכנים לשתוק נוכח ההפיכה המשטרית המסוכנת ומכירת החיסול של מערכת המשפט. דמוקרטיה זאת לא סיסמה ריקה מתוכן, אלא מהות שיש להיאבק עליה" מסרו מארגני המחאה. "זהו מאבק בלתי מתפשר על העתיד שלנו מול ממשלה שבשם עריצות הרוב מאיימת לרמוס את הדמוקרטיה, ובהמשך, ללא רסן וללא בלמים, לפגוע בשוויון ובחופש של קבוצות רבות בחברה הישראלית".

עוד מסרו כי "אנחנו נחושים לעצור את הטירוף וזוהי רק ההתחלה. נפגין מחר בהמונינו ונקרא בקול גדול – לא להתגברות על בית המשפט. לא לפוליטיזציה של השופטים. לא להפיכה המשטרית!".

מחאה סטודנטים שביתה