שר הנגב והגליל יצחק וסרלאוף החליט לעצור את החלטת הממשלה הקודמת להסיר את אילת מאזורי העדיפות הלאומית.

וסרלאוף שוחח השבוע עם ראש העיר אילת אלי לנקרי ועדכן אותו כי דחה את החלטת הממשלה הקודמת המבקשת להוציא את אילת וערים נוספות מאזורי עדיפות לאומית.

וסרלאוף הוסיף כי הסרתה של אילת מרשימת אזורי העדיפות הלאומית היותה פוגעת בתכנון ובפיתוח העיר ומונעת יצירת פרויקטים חדשים.

"בשלב הראשון" מספר השר וסרלאוף, "דחינו את החלטת הממשלה במספר חודשים, ובמקביל נקיים עבודת מטה יחד עם שר השיכון ונבנה את התמהיל המדויק להעביר החלטת ממשלה, ל-4 שנים קדימה תוך התחשבות בנגב ובגליל מתוך ראייה אסטרטגית ולפי המדיניות שלנו כלפי הנגב והגליל".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

כמו כן שוחח השר וסרלאוף עם עשרה ראשי ערים נוספים ועדכן אותם שעצר את הכוונה בהסרת הערים בראשותם מאזורי עדיפות לאומית.

כזכור, אזורי עדיפות לאומית נקבעו בהתאם להחלטת ממשלה ובהם הממשלה רשאית להעניק הטבות ותמריצים, במסגרת מסלולי סיוע שונים, במטרה לסייע בקידומם של יישובים אלה.