
לפני מספר חודשים התקיימו הבחירות לנשיאות ברזיל. הערב (ראשון), עשרות אלפים מתומכי הנשיא לשעבר בולסנרו שעדיין מסרבים לקבל את התוצאות – פרצו לבניין הקפיטול.
תיעוד:

כרגע אין אף אדם במתחם הפרלמנט מכיוון שהוא בפגרת קיץ עד תחילת פברואר.
מול הנשיא שניצח, לולה דה סילבה, התמודד הנשיא לשעבר ז'איר בולסנרו, הימני בעל העמדות הפופוליסטיות, שתקף את מערכת ההצבעה ואיים לסרב להכיר בתבוסה.
בולסונרו בן ה-66 נחשב כנשיא שנוי במחלוקת בברזיל בשל נטיותיו האנטי-ממסדיות וההתבטאויות חסרות הרסן שלו.
הוא כיהן כחבר קונגרס כשלושה עשורים, במהלכם קידם אג'דנה בעד הזכות לאחזקת נשק, אנטי-להט"בית ונגד הפלות. ב-2018 הוא נבחר כנשיא המדינה, כתגובת נגד שמרנית לשלטון השמאל של לולה.
מנגד, לולה בן ה-76 הקים את מפלגת הפועלים בשנת 1976, ורץ 6 פעמים לנשיאות מטעם המפלגה מאז שנת 1980.
הוא כיהן כנשיא ברזיל משנת 2003 ועד 2010, ונחשב כאחד מהנשיאים הפופולריים ביותר בתולדות המדינה.

הימין הפופוליסטי התחרפן. בולסונארו, כמו טראמפ, מפיץ פייק ושקרים בלי הכרה, מסית את אוהדיו נגד מוסדות המדינה, וכך גורם לאי אימון במדינה ובתוצאת הבחירות. גם בישראל אנחנו במדרון חלקלק. הקרקע כבר מוכנה, אי האימון במוסדות המדינה גובר בגלל שקרים של הפוליטיקאים ( יש מי שכבר הורשע בדין, יש מי שנמלט מאישום בעור שיניו ויש מי שמנהל את משפטו - לכולם אינטרס אישי לפגוע באימון האזרחים במערכות המדינה ). הציבור הרחב נסחף אחרי מנהיגים שיודעים לדבר אל ליבו, וכך נוצרים משברים שסופם מי ישורנו. כמה חבל שאלה המנהיגים שלנו.