רב קבוצת יבנה וראש מכינת רוח השדה, הרב אילעאי עופרן, מתייחס לשחרורו של עזרא שיינברג מהכלא, ומסביר כיצד יש להתייחס אליו.

"הרב האנס השתחרר מהכלא וטען בציניות אכזרית ש"שילם את חובו לחברה". עכשיו תור החברה לשלם את חובה, ולוודא שלא יוכל לשוב ולבנות סביבו קהילה משום סוג", כתב הרב עופרן.

עוד הוא הוסיף כי "לא ללמד, לא לייעץ, לא "תורה" ולא "הרב". זה החוב האמיתי, והוא מוטל על כל אחד ואחת מאיתנו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מיכל הכהן בהפגנה נגד שיינברג בכלא מעשיהו

רבה של העיר צפת, הרב שמואל אליהו – מי שפוצץ את פרשת הרב מהצפון, במסגרתה נחשפו עבירות מין שביצע עזרא שיינברג בנשות קהילתו – חשף השבוע את הרגעים בהם הפרשה החלה להתגלגל אצלו.

בתחילה התייחס הרב אליהו בראיון ל'כאן רשת ב', לשחרורו של שיינברג מהכלא אחרי 7.5 שנים: "הוא לא התחיל לשלם את חובו. ההלכה אומרת שאדם כזה הוא שווה ערך לרוצח המוני. הוא רצח הרבה מאוד נשים, הרבה יותר משמונה הנשים שהעיזו להעיד נגדו בבית המשפט. אז מה זה 7.5 שנים לעומת מה שהוא עשה? ראית איך הוא יצא בזחיחות עם חזה מנופח, כאילו הכל בסדר. אפילו לא ביקש סליחה. רשע מרושע".

הרב אליהו נזכר ברגעים שהפרשה החלה להתפוצץ: "הגיעה אישה ראשונה עם אומץ, ותוך שעות באותו יום, כבר התברר שזה לא אירוע חד פעמי או מעידה, אלא דרך".

הרב אליהו סיפר: "הוא קלט שאנחנו יושבים לו על הזנב והוא בא בעצמו. אמרתי לו: עשית פיגוע המוני. הוא הודה אבל נשאר ברשעתו. גם אחרי שהוא הודה הוא המשיך לשקר ולנסות לשכנע נשים שלא תתגלה כל חרפתו. בהתחלה לא חשבתי שזה פלילי, אלא אנושי דתי, אחר כך גילינו שזה פלילי. ומשם הדרך הייתה סלולה למאסר".