מתכון לגלידת תות ביתית

מצרכים:

1 ביצה (צריך רק את החלבון)
1 מיכל שמנת להקצפה
סלסלת תותים (או 500 גרם תותים קפואים)
מספר תותים לקישוט
2 כפות סוכר
מעט עלי נענע

אופן ההכנה:

מפרידים את החלמון והחלמון. שמים במיקסר את החלבון של הביצה. שוטפים את התותים היטב ומוסיפים לקערת המיקסר יחד עם 2 כפות סוכר. לאחר מכן, הקציפו במיקסר את השמנת להקצפה. מערבבים הכל יחד בעדינות בתנועות קיפול. לאחר מכן, העבירו את הכל לכוסות, קשטו עם חתיכות תות ועלי נענע והכניסו להקפאה לשעתיים לפחות.


מתכון למוס שוקולד

מצרכים:

170 גרם שוקולד איכותי
170 גרם מרגרינה (או שמן קנולה) (לגרסה החלבית- 170 גרם חמאה)
100 גרם סוכר
60 מ"ל קפה
4 ביצים
30 מ"ל רום
קורט מלח
15 מ"ל מים
תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. בקערת זכוכית מעל סיר עם מים רותחים נמיס את השוקולד ביחד עם הקפה והחמאה
  2. בקערה מעל סיר נוסף, נערבב את החלמונים, 50 גרם סוכר, הרום והמים למשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה הדומה לשמנת
  3. נחכה מעט שיתקרר ונערבב את שתי התערובות אחת עם השניה
  4. נקציף את החלבונים עם 50 גרם הסוכר שנותרו
  5. נאחד בין שתי התערובות
  6. נחלק את המוס ל-6 כוסות ונניח במקפיא ל-4 שעות להתייצבות

באדיבות המותג BEKO


פבלובה עם פירות העונה

מרכיבים (ל-4 סועדים):

3 חלבוני ביצה
180 גרם סוכר
2 כפות מיץ לימון
כוס תותים
חצי כוס פטל
סירופ תותים

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

יוצקים את חלבוני הביצים לקערה גדולה ומקציפים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. כשהמרנג כמעט מוכן, מוסיפים את מיץ הלימון, ומקציפים שוב עד לקבלת מרקם מבריק ויציב. מניחים את המרנג בשקית זילוף עם קצה בצורת כוכב בעזרתו יוצרים את הפבלובות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כאשר במכז כל עיגול יש להשאיר ביקעה קטנה אותה נמלא מאוחר יותר בפירות.

מחממים את התנור מניחים את תבנית התנור באמצע על מנת למנוע את שריפת החלק העליון, ואופים ב-100 מעלות צלזיוס למשך שעה בחום עליון ותחתון ללא תוכנית טורבו או אידוי. בודקים אם המרנג התקשה ומניחים לו להתקרר לפני שמקשטים את החלק העליון. ממלאים את הפבלובות בפירות יער אדומים לפי הטעם ובמעט סירופ תות.

המתכון באדיבות מותג מוצרי החשמל TEKA