Maree היא הסנונית הראשונה מחוץ לגבולות תל-אביב של אחת המגמות החמות כיום- מסעדות המשלבות בין חווית הבילוי הלילית לקולינריה. המסעדן והיזם איציק רוסו (מועדון הדזרט בראשון לציון ומסעדת פופה בתל-אביב) חבר לשף אביב משה, להקמת – בהשקעה של למעלה משבעה מיליון ₪- דינר קלאב ראשון מסוגו באזור שמבקש להפוך למוקד משיכה לא רק לתושבי האזור.

על הפן הקולינארי של Maree מופקד השף אביב משה, מי שנחשב לאחד מבכירי השפים בישראל ועמד מזה למעלה מ-15 שנה בראשה של מסעדת מסה המצליחה ופורצת הדרך. לראשונה, יוצא משה מגבולות תל-אביב ויביא למקום החדש את סגנונו הייחודי והמקורי.

התפריט העילי הינו תפריט בשרי כשר, והמסעדה הינה כשרה ולכן פונה לקהלים רחבים יותר שיוכלו להנות מחוויית בילוי יוצאת דופן.

על עיצוב המקום הופקד המעצב ניר רן, מסטודיו בולד. 900 המטרים על פניהם מתפרסת Maree נחלקו למספר חללים, באופן שיאפשר להגיע לארוחה מוקדמת שתזלוג בקלות לבילוי מאוחר לתוך הלילה בכל אחד משלושת הברים שפזורים במקום או במרפסת הפתוחה ורחבת הידיים שניצבת מעל נוף אורבני שנושק לחוף.

שף אביב משה (צילום אמיר מנחם)

העיצוב שופע וקורץ למוטיבים ימיים שונים בהשראת הנוף הניבט מכל עבר. כך, כבר שנפתחות דלתות המעלית לקומה 15 יפגשו את האורחים סלעים שחורים המעטרים את הקירות וכמו ילוו אותם פנימה להיכנס לעולם חדש ומסקרן של מעמקים.

בדים יוקרתיים עוטפים את הספות והכיסאות והאווירה החושנית שנוצרת מרפרפת לבילוי ביעדים רחוקים. העיצוב האבסטרקטי נועד להרשים ולסחרר תוך שימוש בחומרים וחיפויים שמתכתבים עם חוף הים ומים, קיר היין המרשים עשוי מנחושת המדמה קורוזיה וגופי התאורה המזכירים אלמוגים שיוצרים משחקי תאורה.

בלב המקום ניצב אלמנט עיצובי בדמות נברשת במימד עצום המהווה את ״בטן הספינה״, ומתחתיה המטבח הפתוח שחשוף מכל צדדיו ללקוחות המסעדה. לראשונה בישראל, פס חם במטבח פתוח של 360 מעלות מאפשר אינטראקציה מתמדת עם הסועדים בזמן שהצוות יכין מול עיניהם מנות בשר מהג'וספר ודגים נאים ויכניס אותם להתרחשות הקולינרית התוססת תמיד במטבח הפתוח. לצידו, תפעל במקום עמדת דייג'י שתייצר אווירה סוחפת.

מסעדת מארי (צילום אורי אקרמן)

בין המנות בתפריט שיצר אביב משה : 

טרטר טונה – טונה סיישל קצוצה דק דק, בריוש קלוי, מטבוחה טחונה, סקורדליה יוונית, ביצה חצי רכה וצ'יפס ירושלמי 72 ₪ ; סשימי ענבים – מוסר ים פראי, "לאבנה" ספיר, ענבי קרח, נענע, רוקט, שקדים קלויים וחלת פחם 68 ₪ ; חלת בקר – פילה בקר קצןץ, חלה צרובה, מטבוחה לילית, טחינה סמיכה, לימון כבוש, שקדים קלויים ופלפל הנהיים קלוי וקלוף 86 ₪ ; ברולה כבד – פטה כבד, ריבת עגבניות שרי, שבבי קרמל ושקדים ובייגל חרוך 64 ₪

טרטר אינטיאס, מארי, (צילום אמיר מנחם)

כבד אווז – פאי לימון, קציפת צנובר במייפל, זילוף שוקולד לבן צ'ילי וקראמבל קרואסון 118 ₪ ; פילה לברק – ניוקי, קוואטרו פטריות, קציפת פורצ׳יני, טוויל חומוס ועגבנייה פריכה  138 ₪; סוכריות בטטה – טורטליני עבודת יד, קרם שומר הדרים, אפונה עדינה, שעועית לוביה, טאסוס, שאטה ושקדים קלויים 84 ₪ ; ספריבס טלה – גלייז קרמל סויה, צנובר במייפל, פולנטה טרייה ומיקרו ירוקים פיקנטי 186 ₪

בראוניז לוז, מסעדת מארי, (צילום אמיר מנחם)

אביב משה: ״לפני לא הרבה זמן העברתי את מרכז חיי לאזור השרון ואני יודע שרבים כמוני מתגעגעים לחוויית הבילוי שקיימת בשפע במרכז בלי להילחם על חנייה ולהיות זמן ארוך בדרכים, אני שמח להיות חלק מהפריחה הקולינרית באזור ולחבור לחזון של איציק רוסו להביא בשורה חדשה שתיתן מענה לחתך רחב של אוכלוסייה שרוצה להנות ממסעדה בסטנדרט גבוה לא רחוק מהבית״.

MAREE

א'- ה'  – 19:00-00:00

ש' – 21:30-00:30

כתובת: מלון LAGOON VERT נתניה, קומה 15

טלפון:  09-7410909

המסעדה כשרה – רבנות ראשית

מסעדת מארי,(צילום אמיר מנחם)
מסעדת מארי (צילום אורי אקרמן)

הכתבה נכתבה בשיתוף מסעדת Maree