הודעה דרמטית

המדינה לבג"ץ: ההתיישבות בחומש תוסדר בקרוב

הודעה דרמטית: המדינה הודיעה היום לבג"ץ כי בהתאם להסכמים הקואליציוניים, חוק ההתנתקות ישונה וההתיישבות היהודית בחומש תוסדר בקרוב

המדינה לבג"ץ: ההתיישבות בחומש תוסדר בקרוב
צילום: Nasser Ishtayeh/Flash90

המדינה הודיעה הבוקר (שני) לשופטי בג"ץ כי בהתאם להסכמים הקואליציוניים, חוק ההתנתקות ישונה וההתיישבות היהודית ביישוב חומש החרב משנת 2005 תוסדר.

נציגי המדינה פנו לשופטים: "הדרג המדיני מודיע שבהתאם להסכמים הקואליציוניים בכוונתו לפעול לתיקון ההוראות הנוגעות לשהות ישראלים במאחז חומש ולהסדרה שלו. השינויים ישפיעו ישירות על העתירה והמדינה מבקשת זמן נוסף שבמהלכו יעדכנו על ההתקדמות".

גיא עזרא

נשיאת העליון, אסתר חיות, העלתה נקודה בעייתית בהתיישבות היהודית בחומש גם אם חוק ההתנתקות ישונה, ושאלה את המדינה: "גם אם יבוטל חוק ההתנתקות איך תתגברו על העובדה שמדובר באדמות פלסטיניות פרטיות?"

השופט פוגלמן הזכיר: "לא נתקלנו בטענה של המדינה שניתן להשתמש בקרקע פרטית להיישבות יהודית מאז אלון מורה", טענה משנת 1979.

הרב אליהו מחסום חומש
הרב אליהו מחסום חומש| צילום: הרב שמואל אליהו עוקף את מחסום חומש, ארכיון (ישיבת חומש)

עו"ד שלומי זכריה מטעם ארגון יש דין המייצג את הפלסטינים העותרים, אמר: "המדינה התחייבה בארבעת הדיונים הקודמים בפני בית המשפט שיאכפו (את חוק ההתנתקות האוסר שהייה בחומש, א"ב). במשך ארבע שנים המשיבים מפזרים ההטחות ללא כוונה לקיים".

מארגון יש דין נמסר בתגובה להודעת המדינה: ״הסדרת מאחז חומש היא הפרת של החוק הבינלאומי, ותעמיק את הדיכוי והנישול של התושבים הפלסטינים בעלי האדמות במקום, המאחז חומש נמצא על קרקע פרטית ולא ניתן להסדירו. כך נראים גזל וגניבה ברשות החוק״.

תגובות

4
4
יעל
02.01.23

בהצלחה

3
קובי
02.01.23

אין שום אדמה פרטית לערבים אדמות ארץ ישראל לא ניתנות לבעלות זרה לאף גוי הארץ המובטחת שייכת לעם היהודי אין שום גזל ואין גנבה חוקי הגוים לא חלים על אדמת ארץ ישראל בכל ארץ ישראל . שום חוק בינלאומי לא תופס לשיטתם כל ארץ ישראל היא כבושה וגנובה אז בבקשה לשחרר את הרצועות ולא מכבדים חוקים מתוקף חזרתו של העם היהודי למולדתו

2
אזרח
02.01.23

מי נתן את האדמה הזאת להם

1
חנה
02.01.23

יישר כח להתיישבות היהודית בארץ ישראל????????????????...השופטת אסתר חיות צריכה לרענן את שיעורי ההסטוריה היהודית שאינה בקיאה בהם בכלללללל...