חדשות

בן גביר פיטר את מנכ"ל משרד הבט"פ

לאחר שאתמול עזבו את תפקידם מנכ"לית משרד התחבורה ומנכ"לית משרד החינוך, גם מנכ"ל משרד הבט"פ תומר לוטן יוחלף. בן גביר: "אני רוצה להודות למר לוטן על שירותו למדינת ישראל"

בן גביר פיטר את מנכ"ל משרד הבט"פ
צילום: קרדיט: אוהד זווינברגר, לע"ם

השר לביטחון הפנים החדש, איתמר בן גביר רק נכנס לתפקיד, וכבר עושה שינויים במשרדו. הבוקר (חמישי) הוא פיטר את מנכ"ל המשרד לביטחון פנים, תומר לוטן.

"נפגשתי הבוקר עם מנכ"ל המשרד לביטחון פנים מר תומר לוטן וסיכמנו על סיום תפקידו", כתב בן גביר בחשבון הטוויטר. "אני רוצה להודות למר לוטן על שירותו למדינת ישראל".

יש להזכיר כי מדובר במשרת אמון, ומקובל שכאשר נכנס שר חדש מתחלף המנכ"ל, לכן לא מדובר באמת בפיטורים.

כזכור, מדובר במנכ"ל השלישי שעוזב את תפקידו אחרי כניסת השר החדש לתפקיד. אתמול אחרי מינויו של יואב קיש לשר החינוך, מנכ"לית המשרד דלית שטאובר, הודיעה על סיום כהונתה. מדובר בכהונה שלישית שלה בתפקיד מנכ"לית המשרד.

שטאובר כיהנה בתפקיד בשנים 2011–2013 תחת השרים גדעון סער ושי פירון, ומונתה בשנית ב-14 בדצמבר 2021 על ידי השרה יפעת שאשא-ביטון.

בן גביר בכניסה לבית הנשיא
בן גביר בכניסה לבית הנשיא| צילום: בן גביר בכניסה לבית הנשיא (בנצי רובין)

אחריה גם מנכ"לית משרד התחבורה מיכל פרנק הודיעה על כוונתה לסיים את תפקידה עם חילופי השרות, ולאחר העברת מקל מסודרת.

בהודעה שהוציאה כתבה פרנק: "זכות הייתה לי לשרת את החברה הישראלית באחד התפקידים הכלכליים המשפיעים והמורכבים בשירות הציבורי. במהלך הקדנציה הובלנו סדרי עדיפות חדשים, המתורגמים להשקעות חסרות-תקדים בתחבורה ציבורית ובמערכות הסעת המונים. שמנו דגש על תכניות אסטרטגיות ארוכות טווח ועל רפורמות מבניות והובלנו תכניות למימוש חזון התחבורה הציבורית, ולהבטחת קישוריות וחיבוריות בין אמצעי התחבורה השונים".

"אני מודה לשרת התחבורה היוצאת, חה"כ מרב מיכאלי, על האמון בי ועל החזון שהתוותה לענף התחבורה. אני מאחלת הצלחה לשרה המיועדת, חה"כ מירי רגב, ולמשרד", כתבה.

תגובות

118
67
יוסי
30.12.22

בן גביר פושע שהפך לשר לביטחון פנים,בושה וחרפה,תקיימו ישיבות ממשלה במעשיהו.

1
משה
30.12.22

זה מה שנשאר מהמדינה.המובלים.מעוז.חחח.סטרוק.חחח.בן גביר.חחח.סמוטריץ.חחח.דרעי.חחח.גפני.חחח והרשימה ארוכה.ולתפארת מדינת החושך.

2
חן
30.12.22

חחח דביל

3
האיכפתית
31.12.22

חן יקר, תסתכל בראי ותראה את הדביל האמיתי

4
רם
31.12.22

תמשיך להתמרמר זה טוב לבריאות וגם טוב לדיאטה

66
ח״ן
30.12.22

לוטן לא פוטר - הוא הודיע לבן אוויר על רצונו בסיום תפקידו! לבן אוויר ממילא אין תוכנית מסודרת לעבודה במשרד בט״ל וגם לא תכנית לעבוד בכלל! הוא צריך יועץ יח״צ ולא מנ״כל!

1
רוני
30.12.22

אהבתי בן אוויר מילה מתאימה לפוזות שלו

2
בר
31.12.22

וטוב שכך יאללה עופו לנו מהעניים

65
שמעון הגלילי
30.12.22

מנקים את השלחן ואז מתחילים לעבוד. מי צריך פקיד שישים לך מקלות בגלגלים. בין גביר בא לעבוד לתקן ןלשנות. בהצלחה.

1
חנן ליבר
30.12.22

אין על בן גבירץ

2
חנן ליבר
30.12.22

לבן גביר יש הרבה נסיון בניהול מערכות גדולות , תג מחיר אלו מהמבצעים המסובכים ביותר מבחינה לוגיסטית וטקטית שנעשו אי פעם בישראל , ולכן אני אומר על בן גבירץ אפשר לסמוך ....

3
מאמינה
30.12.22

יש ויש הרבה מאמינים שיצליח לעשות משהו

4
יום טוב
30.12.22

גם אם אין לו ניסיון בניהול מערכות גדולות הוא תמיד יוכל לבקש עזרה מיהיר לפיד (שכנראה שהצבעת לו) ואם הלוז שלו יהיה צפוף ויהיר לא יוכל להתפנות בין מקיאטו אחד לשני,יש את מירב מיכאלי שלא נופלת מיהיר וכידוע שניהם ניהלו מערכות ומבצעים מגה גדולים.אחרי שהבחירות נגמרו והתקבלה התוצאה הברורה אני מציע לקחת את הקוים שרצתה מירב מיכאלי לשרטט באוטובוסים ולהשתמש בהם לסמן ל''נבחרים'' שלכם את הדרך לספסלי האופוזיציה,משם תמשיכו את הבכי והנהי שבהם אתם מתמחים.