24 שעות לפני ההצבעה על השבעת הממשלה, הליכוד מפרסם את קווי יסוד של הממשלה בראשות בנימין נתניהו. יש לציין כי קווי יסוד אינם מסמך מחייב משפטית או חוקית, אבל הוא הכיוון אליו שואפת הממשלה המוקמת ללכת בקדנציה העומדת לרשותה.
אין בקווי היסוד ריבונות או סיפוח אפילו חלקי של חלקים מיהודה ושומרון. מה שכן יש הוא פיתוח ההתיישבות, ביטחון לאומי ומשילות, עידוד תחבורה ציבורית ושמירה על הסטטוס קוו בנושאי דת ומדינה ובמקומות הקדושים.
קווי היסוד של ממשלת נתניהו השישית
לעם היהודי זכות בלעדית ובלתי ניתנת לערעור על כל מרחבי ארץ ישראל. הממשלה תקדם ותפתח את ההתיישבות בכל חלקי ארץ ישראל – בגליל, בנגב, בגולן, ביהודה ובשומרון.
הממשלה תפעל באופן אקטיבי כדי לבצר את הביטחון הלאומי ולהקנות ביטחון אישי לאזרחיה תוך מאבק נחרץ ונחוש באלימות ובטרור.
הממשלה תפעל להמשך המאבק נגד תוכנית הגרעין של איראן.
הממשלה תפעל לחיזוק מעמדה של ירושלים.
הממשלה תפעל לקידום השלום עם כל שכנינו תוך שמירת האינטרסים הביטחוניים, ההיסטוריים והלאומיים של ישראל.
צדק חברתי, תחבורה ציבורית והבטחת המשילות
הממשלה תחתור לצדק חברתי על ידי פיתוח הפריפריה וצמצום הפערים החברתיים תוך מאבק בלתי מתפשר בעוני באמצעות חינוך, תעסוקה, והגברת הסיוע לשכבות החלשות באוכלוסייה.
הממשלה תפעל לעידוד השימוש בתחבורה הציבורית ולפתרון העומס בתחבורה.
הממשלה תקדם תוכנית להתמודדות עם יוקר המחייה הגואה ותפעל ליצירת התנאים הכלכליים שיאפשרו צמיחה בת קיימא.
הממשלה תראה בהוזלת מחירי הדיור והגדלת היצע הדירות, יעד לאומי, ותפעל להוזלת מחירי הדיור.
הממשלה תנקוט בצעדים להבטחת המשילות ולהשבת האיזון הראוי בין הרשות המחוקקת, הרשות המבצעת והרשות השופטת.
הממשלה תפעל להגברת העלייה והקליטה מכל מדינות תבל.
הממשלה תעמיד את החינוך במרכז סדר העדיפויות הלאומי ותפעל לקידום רפורמות במערכת החינוך תוך פעולה לשיוויון בין כל האוכלוסיות במערכות החינוך השונות וחיזוק הזהות היהודית.
סטטוס קוו במקומות הקדושים ובנושאי דת ומדינה
הממשלה תשמור על ציביונה היהודי של המדינה ומורשת ישראל, וכן תכבד את הדתות והמסורות של בני הדתות במדינה בהתאם לערכי מגילת העצמאות.
יישמר הסטטוס קוו בנושאי דת ומדינה כפי שהיה מקובל זה עשרות שנים בישראל ובכלל זה ביחס למקומות הקדושים.
הממשלה תפעל לטיפול בבעיית הביטחון האישי בחברה הערבית ומאבק בפשיעה בחברה הערבית, תוך עידוד השכלה, מתן פתרונות מתאימים וראויים לצעירים והשקעה מתאימה בתשתיות ביישובים הערביים.
הממשלה תפעל לקידום ההכשרה המקצועית וההשכלה במקצועות הטכנולוגיים לשם מתן מענה הולם לצרכים העדכניים של התעשייה בישראל כגורם צמיחה מרכזי במשק.
הממשלה תפעל לשילובם של בעלי מוגבלויות מכל סוג שהוא בחיי החברה, תוך סיוע בחינוכם ותעסוקתם, ותדאג לצרכיהם הבסיסיים של אלה שאינם מסוגלים לקיים את עצמם, לשיפור מעמד הקשישים, הנכים, ומשפחות מרובות ילדים.
פיתוח רמת הגולן
הממשלה תפעל להגנה על איכות הסביבה בישראל, לשיפור איכות החיים של תושבי המדינה ולהשתתפות ישראל בתרומה למאמץ הגלובלי בנושאי אקלים וסביבה.
הממשלה תפעל לחיזוק כוחות הביטחון, ומתן גב ללוחמים והשוטרים כדי להילחם בטרור ולהכריע אותו.
הממשלה תפעל להכיר ברמת הגולן כחבל ארץ אסטרטגי, בעל פוטנציאל פיתוח רחב, ותיצור תנופת התיישבות, עשיה, פיתוח וקידום יזמויות תוך שמירה על ערכי הטבע, האדם והסביבה הייחודיים לגולן.

מה דעתך בנושא?
10 תגובות
1 דיונים
אביה
נו באמת אלו קווי יסוד שכל אדם יכול לחיות איתם. שמאל וימין, יהודי ולא יהודי, חילוני ודתי,גיי וסטרייט, מתנחל ולא מתנחל.
19:56 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חלאס נמאסף
אין אמון שאדם שמשקר בלי הפסקה. ביבי גורם לדיקטטורה ביבי הביא עלינו מדינת הלכה ביבי הביא עלינו שחיתות שלא ראינו. בעזרת השם כישלון לממשלה הזו, בעזרת השם יפלו ומהר
18:14 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יצחק רבין, רוה״מ בפועל.
בונבון,זוכר, ארון שחור, כיכר צין. ההיתי שם,ואני אהיה פה תמיד, אתה הבנת את זה, ברוך?
17:30 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דו
עוד מסמר ועוד מסמר בארון הקבורה של ישראל.הD9 כבר מונע ועולה להרוס הכל
17:16 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פלוני
איזה קווי יסוד איזה נעליים? אים תמשיך לא לעשות את מה שאתה מבטיח לעשות - לעולם לא יהיו קווי יסוד
16:00 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אא
הא בא גואל אמן כן רצון
15:28 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דרור
בושה וחרפה
15:25 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א.א
בקיצור חירטוטי חירטוטים. בלי תח"צ 7 ימים בשבוע לא יהיה בחיים שום שינוי כאן בנושא. חינוך? ידחפו עוד דת למגזר הלא דתי. אחוז הלא מתגייסים יגדל, אחוז האוכלוסייה החרדית שאיננה תורמת מספיק לתוצא...
בקיצור חירטוטי חירטוטים. בלי תח"צ 7 ימים בשבוע לא יהיה בחיים שום שינוי כאן בנושא. חינוך? ידחפו עוד דת למגזר הלא דתי. אחוז הלא מתגייסים יגדל, אחוז האוכלוסייה החרדית שאיננה תורמת מספיק לתוצא תיגדל. הפריפריה תמשיך להיות חלשה ונזקקת ולא מתוקצבת מספיק. ירושלים? פחחח הרסתם כבר את ירושלים מזמן. מעמד סוציואקונומי רמה 2. אולי אולי אולי בביטחון הפנים יצליחו לעשות משהו.
המשך 15:18 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
בתגובה ל: א.א
אל תבנה על זה שהם יעשו משהו חיובי
18:07 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אפילה
בכישלון לכולנו ב 2023 חנוכה השנה הביא עלינו חושך
13:06 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אביה
נו באמת אלו קווי יסוד שכל אדם יכול לחיות איתם. שמאל וימין, יהודי ולא יהודי, חילוני ודתי,גיי וסטרייט, מתנחל ולא מתנחל.
19:56 28.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר