מבזקים
סרוגים
אחרי שתקף את כוכבי

גנץ לסמוטריץ': הניסיון לאיים על הרמטכ"ל מסוכן

גנץ מגיב לתקיפה של סמוטריץ' נגד הרמטכ"ל אביב כוכבי: "רמטכ"ל הוא לא חניך תורן שרק מבצע פקודות. ניסיון להלך אימים על הרמטכ"ל ולהשתיק שיח פתוח וביקורתי מטרידים ומסוכנים"

ג' טבת התשפ"ג
גנץ לסמוטריץ': הניסיון לאיים על הרמטכ"ל מסוכן
גנץ לסמוטריץ': הניסיון לאיים על הרמטכ"ל מסוכן צילום: צילום: יונתן זינדל \ פלאש 90

שר הביטחון ויו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ תוקף את יו"ר הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' אחרי שטען כי כוכבי צריך "עשר שנות צינון".

"מי שרוצה לשמור על צה״ל מאוחד כצבא העם לא מחוקק חוק השתמטות, לא מפרק את משרד הביטחון וצה״ל לגופי משנה ולא מתערב במינויים של קציני צה"ל", אמר גנץ.

"אני מגבה את הרמטכ"ל שהוא הדרג הפיקודי העליון בצבא ונושא באחריות. רמטכ"ל הוא לא חניך תורן שרק מבצע פקודות. חובתו להגיד את עמדתו המקצועית מול צעדים שפוגעים בביטחון ובתפקודו של צה"ל. הניסיון להלך אימים על הרמטכ"ל הנוכחי והבא ולהשתיק שיח פתוח וביקורתי מטרידים ומסוכנים".

כזכור, מוקדם יותר היום (שלישי) יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ', תקף את הרמטכ"ל אביב כוכבי ואמר כי הוא הופך את צה"ל לגוף פוליטי. את הדברים הוא כתב בתגובה לפרשן הצבאי של העיתון 'ידיעות אחרונות', יוסי יהושע.

יהושע צירף כתבה שלו על השיחה שנערכה בין אביב כוכבי לראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו וכתב: "המהלך מול נתניהו לא מזיק לכוכבי שרואה את עצמו נכנס לזירה הפוליטית בתום הצינון המחייב אותו. מבחינתו זו תהיה חלק ממורשתו וגם מה שיזכרו בסוף הקדנציה שלו: את העובדה שלא חשש להתייצב מול נתניהו".

סמוטריץ' נגד כוכבי: "צריך עשר שנות צינון"
סמוטריץ' נגד כוכבי: צילום: סמוטריץ' נגד כוכבי:

בתגובה לדברים כתב סמוטריץ': "יוסי יהושוע אומר את האמת מאחורי הפוליטיזציה הבוטה שכוכבי מכניס לצה"ל. מי שרוצה לשמור על צה"ל מאוחד כצבא העם, בקונצנזוס ומחוץ לפוליטיקה, צריך לחוקק עשר שנות צינון לפחות לרמטכ"לים".

כאמור, ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו והרמטכ"ל אביב כוכבי קיימו "שיחת הרגעה" בסוף השבוע שעבר, זאת בעקבות השינויים שסוכמו עם סמוטריץ' ובן גביר. כך מדווח ספי עובדיה.

אביב כוכבי בני גנץ בצלאל סמוטריץ'