הראשון לציון הרב הראשי לישראל יצחק יוסף ספד הערב (ראשון) לזקן רבני הציונות הדתית, הרב חיים דרוקמן זצ"ל, שנפטר מוקדם יותר בשנה ה-90 לחייו.
הרב יוסף: "קבלתי בצער עמוק את הידיעה על הסתלקותו לגנזי מרומים של ידידנו, מזקני הרבנים הרב חיים דרוקמן זצ״ל".
לדברי הרב יוסף, "עם ישראל איבד אישיות דגולה ורבת מעש שגידל דורות לתורה, תוצאות פעילותו ניכרו היטב והטביע את חותמו בכל תחום מתחומי החיים היהודיים".
הרב יוסף הוסיף כי הרב דרוקמן "עמד עשרות בשנים לימין הרבנות הראשית עוד מתקופת כהונת מרן אאמו״ר זצ״ל שהיה עמו בידידות עמוקה, נלחם יחד עמנו שכם אל שכם למען שמירת מעמדה של הרבנות הראשית בתחומי הכשרות, הנישואין, הגיור ועוד".
עוד אמר הרב יוסף, כי הרב דרוקמן "הנהיג את קהל עדתו ברמה ובמתינות בנועם הליכות ובסבר פנים. תנחומינו לרבבות תלמידיו ולמשפחתו הרוממה. תהא נשמתו צרורה בצרור החיים אמן".
בין הסופדים לרב דרוקמן היה גם ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, שפרסם מיד עם הודעת פטירתו של הרב דרוקמן, מילות פרידה מזקן רבני הציונות הדתית.
נתניהו: "לעת פרידה זו מן הרב חיים דרוקמן, ליבי דואב עמוקות עם משפחתו היקרה ועם רבים-רבים בעם. מדינת ישראל איבדה מנהיג רוחני גדול, ואני איבדתי ידיד אישי שהוקרתי מאוד."
"כמי שחווה על בשרו בילדותו את אימי השואה, הרב דרוקמן התמסר עם עלייתו ארצה לבניין האומה.מצפן דרכו היה השליחות לטובת כלל ישראל. חינוך הנוער, הדאגה להתיישבות, ההתגייסות למשימות חברתיות, הצמחת עולם התורה הציוני-דתי והכוונת צעירים לשירות משמעותי בצה"ל עמדו בראש מעייניו. ברוך דיין האמת".
נתניהו הוסיף: "פעילותו הענפה כחבר-כנסת שיקפה את היותו לא רק נציג של המגזר אותו ייצג, אלא שליח נאמן של הציבור הרחב בחברה הישראלית.
"ממשק מרכזי בין הרב לביני היה בתחום הגיור. כראש מערך הגיור במשרד ראש הממשלה, הוא נקט כדרכו בקודש גישה מקרבת לבבות שסייעה להצטרפותם של רבבות עולים חדשים לשורות עמנו."
"אש השליחות שבערה ברב דרוקמן לא כבתה והניצוצות שלה טמונים עמוק בליבם של אלפי תלמידיו. דרכו תימשך לדורות – ברוח דבריו של מורו ורבו, הרב קוק זצ"ל: "הבו אור, הבו קודש, הבו יושר, הבו צדק, הבו חיים שהם ראויים לשמם, לישראל".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים