פרעות קשות פרצו גם היום (שבת) במספר מוקדים בעיר המתאסלמת פריז, בעיקר בסנט דני, בין כורדים לשוטרים צרפתים, בעקבות הטבח בשלושה גורמים כורדיים בעיר.

תיעוד:

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(מתוך הרשתות החברתיות; שימוש לפי סעיף 27א)

הפרעות והמהומות בפריז נמשכו גם בלילה עד לשעות מאוחרות, ויתכן והן יתחדשו גם מחר.

 

היורה: "גזען ושונא זרים"

המפגינים קראו לרשויות להגן על הקהילה הכורדית, כעשור אחרי רציחתן של שלוש פעילות כורדיות בפריז – בהן סאקין קיסיז, שהייתה מבין מייסדי ה-PKK – המחתרת שמוגדרת על-ידי טורקיה כארגון טרור. 

כזכור, החמוש בן ה-69, פתח אמש באש במרכז של הקהילה הכורדית, בבית קפה סמוך ובמספרה ברובע ה-10 של פריז, ונעצר מבלי להתנגד. גורם המקורב לחקירת הירי אמר כי הרוצח, נהג רכבת לשעבר שכבר יצא לגמלאות, נשאל על המניע ואמר לחוקרים כי הוא "גזען" ו"שונא זרים".

בנוסף לשלושת ההרוגים הוא פצע שלושה בני אדם. הרשויות מסרו כי לפני ימים ספורים הוא שוחרר ממעצר, לקראת פתיחת משפטו על תקיפה במחנה מהגרים בפריז לפני כשנה. לפי הדיווחים הוא ניסה לדקור מהגרים עם חרב במחנה בשכונת ברסי שבפריז.

הבוקר מעצרו הוארך.