מבזקים
סרוגים

אירוע ירי בפריז: 3 הרוגים ו-3 פצועים, היורה נעצר

לפחות 3 בני אדם נהרגו ו-3 נפצעו באירוע ירי שהתרחש במרכז פריז. הנוכחים במקום סיפרו כי הם הסתגרו בחנויות ברחוב: "שמענו לפחות 7 או 8 יריות, וזה הוביל לפאניקה רבה". היורה נעצר והועבר לחקירה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ט כסלו התשפ"ג
אירוע ירי בפריז: 3 הרוגים ו-3 פצועים, היורה נעצר
אירוע ירי בפריז: 3 הרוגים ו-3 פצועים, היורה נעצר צילום: אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

לפחות שלושה בני אדם נהרגו ושלושה נוספים נפצעו באירוע ירי שהתרחש היום (שישי) במרכז העיר פריז. לפי הודעת המשטרה, שני בני אדם נפצעו באורח אנוש – ובהמשך נקבע מותו של אחד מהם. היורה, שתואר כגבר בן 69, נעצר והועבר לחקירה.

לפי הדיווחים הראשוניים, הירי התרחש במרכז כביש מהיר ברובע העשירי של עיר הבירה הצרפתית. תושבים שנכחו במקום סיפרו לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי "שמענו לפחות 7 או 8 יריות, וזה הוביל לפאניקה רבה". בנוסף, מוכר באחת החנויות ברחוב סיפר כי אנשים הסתגרו בחנות שלו כדי להתחבא אחרי ששמעו את קולות הירי.

רצח שלישי ביממה: בן 20 נורה למוות בכפר קרע
רצח שלישי ביממה: בן 20 נורה למוות בכפר קרעצילום: רצח שלישי ביממה: בן 20 נורה למוות בכפר קרע

בעקבות האירוע, כוחות משטרה הוזעקו למקום ופתחו במרדף אחרי היורה – שכאמור נעצר לאחר זמן קצר. במשטרה קראו לציבור שלא להתקרב לאזור, בזמן שמתנהלים סריקות במקום.

בשלב הזה נסיבות האירוע לא ברורות, אך בתביעה המרכזית הודיעו כי האירוע נחקר כחשד לרצח.  בכלי התקשורת הצרפתים דווח כי הירי התרחש סמוך למרכז תרבות לתושבים בני העדה הכורדית, ובהמשך נטען כי היורה כבר נעצר בעבר והואשם באלימות על רקע גזעני, לאחר שפתח באש לעבר מאהלי מהגרים בפריז.

אירוע ירי פריז צרפת