במפלגת עוצמה יהודית מגדירים היום עוד הישג מהמשא ומתן עם הליכוד: 150 מיליון שקלים אשר יוקצו בתוך חודש מיום הקמת הממשלה למשרד למורשת בראשת ח״כ עמיחי אליהו. בנוסף הובטח להעביר את ״חוק חסינות לחיילי צה"ל״ עוד לפני התקציב.

על פי ההסכם תוך חודש ימים מיום כינון הממשלה תעבור הצעת מחליטים ״תכנית חירום לאומית למניעת שוד והרס אתרי מורשת והעצמת תשתיות מורשת – במדבר יהודה, ביו״ש ובבקעת הירדן״. כאשר התוכנית תתוקצב בסך 150 מליון ש״ח באמצעות המשרד למורשת בראשות ח״כ עמיחי אליהו.

כזכור, השבוע פורסם בחדשות 13 מסמך של האיחוד האירופאי בו נכתב כי האיחוד ״קורא 'לעקוב ולנטר' אחר פעילות ארכיאולוגית ישראלית בשטח. הסיבה: הפעילות הזו משמשת את ישראל להצדיק את היאחזות שלה בקרקעות ביהודה ושומרון״.

סעיף משמעותי נוסף בהסכם בין ״עוצמה יהודית״ ל״ליכוד״ הוא הדרישה להעביר את ״חוק חסינות לחיילי צה״ל״ עוד לפני העברת התקציב. חוק שעל פי גורמים פוליטיים היו עליו חילוקי דעות בין עוצמה יהודית לבין הליכוד במהלך המשא ומתן. הניסוח הזה מותיר לבן גביר מנוף לחץ על נתניהו בנושא, לקראת העברת התקציב בשנה הבאה.

בנוסף מספרים בעוצמה כי הובטח להם שתקודם חקיקה לתיקון ״חוק ההתנתקות״ אשר יסדיר ישיבות בצפון השומרון. וכן חוק איסור הנפת דגל הרשות הפלסטינית במוסדות הנתמכים על ידי המדינה או הרשויות המקומיות.

 

בין היתר על פי הסיכומים: ״תוגדר בחקיקה עבירת פשיעה חקלאית שעונשה מאסר מינימלי של שלוש שנות מאסר, וכלפי עבירת פרוטקשן יוטל עונש מאסר מינימלי של שלוש שנים ועד 10 שנות מאסר. וכן, תוקם יחידה מיוחדת בשב"כ לטיפול בפשיעה בחברה הערבית. כאשר על פי הסיכומים בין המפלגות, בשביל המהלך הממשלה צפויה לתקצב יחידה ייעודית בשב"כ לנושא״.