אחרי פרסום ההסכם בין מפלגות הציונות הדתית והליכוד, מתברר שאחד הסעיפים שהושגו הוא קידום חוק הגירה חדש למדינת ישראל שיקבל מעמד של חוק יסוד, אותו יוביל ח"כ שמחה רוטמן.
החוק החדש ייקרא "חוק-יסוד: כניסה, הגירה ומעמד בישראל" וצפוי להסדיר את המדיניות של מדינת ישראל בכל הנוגע להגירה ולכניסה אליה, וכן הסדרת המעמד של תושבים ואזרחים בישראל, ובעיקר להתמודד עם ההגירה הבלתי חוקית מכיוון מדינות אפריקה.
המטרה היא לתת לחוק את הרף חוקתי הגבוה ביותר בתור חוק יסוד, על מנת שיוכל לעמוד בפני עתירות לבג"ץ ויהווה משקל נגד חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו, שעד כה היה התירוץ של שופטי בג"ץ לבטל חוקי הגירה אחרים.

בעבר נעשו ניסיונות חקיקה שונים להתמודדות עם מהגרי העבודה והפליטים שהגיעו והתיישבו בעיקר בדרום תל אביב, אך קשיים משפטיים מנעו את חלקם, למרות הסבל של התושבים הישראליים שנאלצו להתמודד עם ההגירה לאיזור.
בין היתר מופיע הסעיף הבא בחוק: "מי שאינו אזרח ישראלי או תושב ישראל אינו רשאי לפנות לבית המשפט למתן סעד לעניין כניסה לישראל, ובית המשפט לא יעניק סעד בעניינו אלא אם קבע כי הוא זכאי למעמד בישראל על פי חוק."
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בחוק צפוי גם להסדיר את היכולת של מדינה לגרש מהגרים בלתי חוקיים או לעודד עזיבה של שוהים בלתי חוקיים שמדינת ישראל אינה יכולה להרחיק.
ניסיון שני לאישור החוק
יוזם החוק הוא ח"כ שמחה רוטמן, שצפוי להיות אחראי על קידום הצעת החוק במסגרת תפקידו בתור יו"ר ועדת החוקה, שבין היתר אמונה על אישור חוקי היסוד.

את החוק ניסה רוטמן לקדם כבר בכנסת הקודמת אך ההצעה נפלה במליאת הכנסת לאור התנגדות הקואליציה לאחר ש-57 ח"כים הצביעו נגד החוק, אל מול 45 ח"כים שתמכו. בזמנו רוטמן ניסה להגיע להסכמה מול שרת הפנים איילת שקד אך אלו התפוצצו והביאו לדחיית החוק.
כעת הליכוד הסכים להכניס את הדרישה לקידום החוק אל תוך ההסכם הקואליציוני וח"כ רוטמן ינסה לקדם את החקיקה באופן מואץ.
בתגובה מסרו פעילי דרום תל אביב: "קוראים לו ״חוק יסוד: כניסה, הגירה ומעמד בישראל״, ומטרתו לשים סוף להשתוללות. תודה לנתניהו שהכניס את הצעת חוק יסוד הגירה להסכם הקואליציוני. תודה לשמחה רוטמן שעמל עליה. תודה לבצלאל סמוטריץ׳, אמיר אוחנה, עמיחי שיקלי, ינון אזולאי ויצחק פינדרוס, שחתומים על הצעת החוק. נבורך כולנו."
מה דעתך בנושא?
19 תגובות
1 דיונים
חני
טוב מאוד .יש מכל המדינות מהגרים מרוסיה מולדובה וארתריאה מסודן .להעיף את כולם ןלתגבר את הפקחים .מה שהם עשו זה סדום ועמורה .אסון .תודה רוטמן
21:06 24.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמחה
איף אפשר לחוקק חוקים כנגד אוכלוסיה כל כך מקופחת וחסרת זכויות. אני אוכל להסתדר עם כל החשכה המשתררת פה, אבל מה הם יעשו?
16:03 24.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Shir
דלתות נעולות לאפריקה . רק אתיופים בדוק שהם יהודים.
13:36 24.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שילה
נקווה שחוק ההגירה יקודם במהרה וכל המיסתננים והילדים שלהם שנולד כאן בארץ יעופו מהארץ במהרה!!!!
13:14 24.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רפאלה סלומון
מדינה גיזענית ביותר
12:58 24.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נילי גל
חיים. טובים ומאושרים לעולים חדשים מברוקלין,ניו יורק,הכל על חשבון העם... על חשבון אלה שעובדים... שאינם דתיים... אמריקה זה בישראל...
12:19 24.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לאומן ציוני
האם החוק יופעל על יהודים חרדים לא אזרחי ישראל שמגיעים לכאן לעשות צרות כמו חסידי סאטמר?
12:04 24.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טמבלולים
ומי ישטוף כלים ? יחליף מצעיח בבתי מלון? ינקה מדרגות? ועוד ״מלאכות״ שאדוני הארץ רואים אותן כבדויות ! יש לי הרגשה שחבריהם ומקורביהם של אותם חברי כנסת לא ימלאו את המחסור ….
12:01 24.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עמי
ממליץ שתנאי להגירה יהיה תואר ראשון לפחות מאוניברסיטה מוכרת כך לא יגיעו פרזיטים לארץ
20:34 22.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סימה
בתגובה ל: עמי
הרבה חרדים מחול יגיעו לארץ כי אמריקה עבורם עכשיו זה כאן אנחנו נממן את העליה הדוסית. חילונים בארץ פריירים
06:51 23.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נטראלי
ישר כח הגיע הזמן לא לפחד מחרגץ (בג"ץ) ולעבודה בלי פחד בהצלחה
16:34 22.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר