יומיים לאחר שידור הפרקים האחרונים בסדרת הדוקו-נטפליקס של דוכסי סאסקס הנסיך הארי ומייגן מרקל שעוררה סערה בבריטניה והטיחה האשמות בבית המלוכה, צ׳ארלס ספנסר, אחיה של הנסיכה דיאנה ודודו של הארי, שיתף בחשבון האינסטגרם שלו תמונה – שלדברי מעריצי בית המלוכה, המסר מאחוריה "לא תמים".

בפרקים האחרונים של התכנית, האשימו הארי ומייגן את המלך צ'ארלס בשקרים במהלך השיחות בין הזוג לבית המלוכה במסגרת תהליך העזיבה שלהם. הנסיך הארי טען כי אחיו וויליאם צרח וצעק עליו כשגילה שהזוג מעוניין לעזוב את תפקידיו בבית המלוכה, וכי פורסמה הצהרה מטעמו ללא רשותו.

עד כה, ספנסר, דודם של האחים הנסיכים הארי וויליאם שתק ולא התייחס לטענות, אולם התמונה ששיתף היום באינסטגרם, שמה קץ לשתיקה המוחלטת שלו סביב העימותים במשפחת המלוכה הבריטית, למרות שגם בה לא נאמר משהו ברור וחד משמעי.

הנסיכה דיאנה, אחיה צ׳ארלס שובר שתיקה (צילום: mark reinstein / Shutterstock.com)

בתמונה נראה המלך צ'ארלס הראשון, שהוצא להורג ב-1649 לאחר שהפסיד במלחמת האזרחים. לצד התמונה ששיתף דודם של הארי וויליאם, נכתב טקסט על המלך האנגלי צ'ארלס הראשון.

לצד התמונה ששיתף ספנסר נאמר: "דיוקנו של צ'ארלס הראשון, תלוי בגלריית התמונות ב-@althorphouse – המלך ביקר בבית בשנות ה-30 של המאה ה-16, כאורח מכובד – במשתה אחד תועד חוגג לצד אנפות, טווסים ואפילו תפוח אדמה צנוע (שהיה אז חדש באנגליה)".

"הוא הורשה גם לבקר באחוזת ספנסר מספר פעמים בשנת 1647, כאשר הוחזק בשבי בארמון הולדנבי – לאחר שהפסיד במלחמת האזרחים האנגלית הראשונה" המשיך אחיה של הנסיכה דיאנה. "תחביביו של המלך כללו קריאת תנ"ך ושחמט… צ'ארלס הוצא להורג בלונדון, בינואר 1649".

צ'ארלס הראשון, הוצא להורג (נחלת הכלל)

מעריצים רבים של בית המלוכה הגיבו לפוסט, חלקם קבעו כי ספנסר, אחיה של הנסיכה דיאנה, מצטרף בכך רשמית ל"טים הארי".