גם היום נמשך מרתון החקיקה של ארבעת החוקים שהקואליציה המתגבשת מבקשת להעביר לפני הקמת הממשלה. בוועדה המיוחדת לדיון בהצעה לתיקון חוק יסוד הממשלה, שדנה בשר נוסף במשרד וכשירותם של שרים, דיבר הבוקר (ה') הרמטכ"ל לשעבר ח"כ גדי איזנקוט והזהיר מפני פיצול הסמכויות במשרד הביטחון.

"החוק יאפשר להגיע למדיניות מבולבלת בין השרים הכפולים, אני מקווה מאוד שזה יפגע רק במשימת אכיפת חוק וסדר במרקם חיים ולא ביכולת לסכל טרור ולספק בטחון."

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

איזנקוט בועדה המיוחדת (ערוץ כנסת)

"אני ממליץ להשקיע זמן מחשבה, לא לקחת החלטה כזו בקלות ראש, וזה מצטרף למהלכים פוליטיים נוספים של הכפפת מג"ב, הכפפת מנהל אזרחי במערכת מאוד טעונה בימים מאוד טעונים, במציאות מורכבת של התפוררות ביהודה ושומרון. לעשות מהלך כזה בעת הזו בגלל צרכים פוליטיים – זו בעיניי טעות".

"אסור לקבל חוק כזה בחטף, אני לא רוצה להבהיל יותר מידי בתרחישי אימה, היינו שם כמה פעמים, והחכמה היא לספק למערכות למטה את התנאים המיטביים עד כמה שניתן כדי לעמוד במשימה מאוד קשה, מאוד ברורה שמביאה את 55% או 60% מהסד"כ שמגן על כל המדינה לפעול כרגע ביהודה ושומרון"