מבזקים
סרוגים

החקיקה לטובת דרעי ובן גביר מתקדמת עוד שלב

עוד התקדמות להרכבת ממשלה, לאחר שהוועדה המסדרת דנה באפשרות להקים את הוועדות המיוחדות שיכשירו את החקיקה לטובת דרעי ובן גביר. ההצבעה עצמה תתקיים בשבוע הבא

י"ב כסלו התשפ"ג
החקיקה לטובת דרעי ובן גביר מתקדמת עוד שלב
החקיקה לטובת דרעי ובן גביר מתקדמת עוד שלב צילום: צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90

הוועדה המסדרת בראשות ח"כ יואב קיש מהליכוד דנה היום (ג') בהקמתן של שתי ועדות מיוחדות שאמורות להכשיר את הסכמים הקואליציוניים ובכך נתניהו מתקדם עוד שלב להקמת ממשלה.

אמנם הוועדה לא הצביעה על הקמת הוועדות אלא רק דנה בכך וזאת על מנת לקצר את התהליך בשבוע הבא, אז תתכנס הוועדה המסדרת מחדש רק להצביע על כך, לאחר החלפת יו"ר הכנסת.

הוועדה הראשונה נועדה לתקן את 'פקודת המשטרה' ומטרתה להעביר סמכויות מהדרג המבצע לדרג הנבחר, קרי לשר המיועד איתמר בן גביר. מדובר בדרישה של יו"ר עוצמה יהודית שמבקש לקבל יותר סמכויות על הנעשה בתוך המשטרה.

למרות הבקשה: יו"ר הכנסת יוחלף רק בשבוע הבא
למרות הבקשה: יוצילום: למרות הבקשה: יו

הוועדה המיוחדת השנייה תדון בהצעת חוק בעניין כשירותם של שרים בממשלה, כאשר המטרה הוא שינוי חוק יסוד הממשלה שיאפשר את המינוי של אריה דרעי לתפקיד שר, למרות עננת הקלון שמרחפת מעליו.

צילום: יונתן זינדל, אוליביה פיטוסי ומיכאל גלעדי – פלאש 90

בן גביר ודרעי התנו את החתימה הסופית על הסכמים קואליציוניים והרכבת הממשלה באישור שני החוקים הללו ורק לאחר שהוועדות יתכנסו ויאשרו את החקיקה בוועדה ואז במליאת הכנסת, נתניהו יוכל להביא את ממשלתו להצבעת אמון בכנסת.

בתוך כך, הקואליציה החליטה להקים גם ועדה זמנית לענייני קליטת עליה, וראשות הוועדה תימסר לנציג של סיעת אופוזיציה.

איתמר בן גביר אריה דרעי הוועדה המסדרת יואב קיש