חדשות

אריאל ליעלון: אתה פועל בניגוד לדמוקרטיה

במכתב ששיגר שר השיכון אורי אריאל לשר הבטחון הוא דורש ממנו למצות את הדין עם הבודדים החשודים בהתפרעות ביצהר, אך להפסיק לאלתר את הענישה הקולקטיבית

אריאל ליעלון: אתה פועל בניגוד לדמוקרטיה
צילום: תומך בריבלין לנשיאות. אריאל (פלאש90)

שר השיכון אורי אריאל אריאל במכתב תקיף לשר הבטחון בעקבות אירועי יצהר בשבוע שעבר.

בהתייחס לפגיעה בג'יפ של המח"ט ובמוצב 670 דרש אריאל טיפול מהיר וחריף: "ראשית דבר אומר שמעשיהם של בודדים הגרים ביצהר הם לא מוסריים, נוגדים את רוח היהדות וראויים לגינוי ואף יותר מכך, לטיפול מהיר וחריף."

"אי לכך אני מבקש ודורש ממך לעצור החשודים, לחקור ולפי החקירה להחליט ולהעמידם לדין ובית משפט ישראלי יחליט האם הם אשמים, ואם כן לפסוק את עונשם. אני מכיר היטב את כוחות הבטחון שזו אחריותם ויודע שהם מסוגלים לכך וסומך על המערכת המשפט שתמצה הדיון והענשה."

אך בהתייחס לצעדים הנוספים אותם נקטו במערכת הבטחון ובהם הרחקת תושבים מיצהר בצו מינהלי, השתלטות על ישיבת עוד יוסף חי וביטול העלייה לחומש בחול המועד פסח, כתב אריאל: "המצב כיום שבתוקף אחריותך אתה מאפשר צווים מנהליים, תפיסה של מוסד ישיבתי וביטול אירוע פסח בחומש הם בניגוד מוחלט לדמוקרטיה ולרוח היהדות חייבת להפסק לאלתר עוד לפני הפסח".

בתוך כך גם יו"ר מליאת מועצת יש"ע עדי מינץ מגבה את מזכירות הישוב יצהר.

"הנהגת הישוב יצהר הבינה שכך אי אפשר להמשיך, והתחילה בפעול בירור פנימי נוקב. התמיכה במזכירות וברב דודי גדולה והסיכויים שלהם לנצח במאבק הפנימי טובים." מסר מינץ לסרוגים, שמזכיר כי גם בישוב אש-קודש דרשו מאחד התושבים לעזוב את המקום לאחר שארגן את סיור 'תג מחיר' לקוסרה.

מינץ מבקר את כוחות הבטחון שלדבריו, התערבותם "רק מפריעה ופוגעת. הבעיה היא שהפעולה האחרונה של צה"ל, גורמת לציפוף שורות, והתקוממות של אלו הקרובים אך אינם מסכימים, ובכך נפגע מאוד תהליך הבירור הפנימי שהוא כל כך חיוני. במקום זה יש לאתר את מנקבי הצמיגים ושורפי האוהלים ולהושיב אותם מאחורי סורג ובריח. בוגי, על זה נאמר כוונתך רצויה אך מעשיך אינם רצויים."

תגובות

2
2
ימיני
13.04.14

אריאל הדמוקרט הגדול??!! נקוזק הנגזל

1
יעלון בריון
13.04.14

"תג מחיר"- פרי "הצלחת" רשויות החוק "לחנך" ילדי מתנחלים שמעתי מנער בן מתנחלים, אוהד של "תג מחיר", שכבר לפני כמה שנים הוא נוכח ששוטרים שמחפשים חשודים, פורצים לפנות בוקר במפתיע לחדרי השינה בפנימיה של הישיבה בהתנחלות מפזרים תרסיס פלפל ללא סבה ופוגעים בחושך בחפים מפשע בלי אבחנה, כי בעיניהם כל מי שבישיבה זו הוא מסוכן. (למעשה, גם בתי המשפט מענישים, כחק, בשל עצם ההשתיכות לקבוצה, אבל פה לא אאריך בזאת). הפרשנות שאותו נער (וחבריו) נתנו לעובדות היא כזאת: כל האנשים הנורמטיביים לרבות "אנשי החוק" (ילדים עדיין לא מבינים שאותו אדם יכול להיות שוטר ועבריין בעת ובעונה אחת) מכירים בנחיצות ובהצדקה של ענישה קבוצתית, ומכאן שכל ההטפות שהוא שומע נגד סוג זה של ענישה ("תג מחיר") אינן אלא מהשפה ולחוץ, צביעות מחויבת. מבחינתו, הוא ההפך מגזען: ענישה קבוצתית של חפים מפשע לגיטימית כלפי יהודים- משמע שכך היא גם לגבי כל אדם לרבות ערבים. לקריאה על