התחממות ביחסים: נשיא איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד אאל-נהיאן, יצא הערב (שני) לקטאר – כך דווח בסוכנות הידיעות הקטארית WAM. הביקור המדיני נערך בהזמנתו של אמיר קטאר, השייח' תמים בן חמד אאל ת'אני.
מדובר בביקור המדיני הראשון של בכיר אמירתי בקטאר מאז החזרת היחסים הדיפלומטיים בין המדינות בשנה שעברה. כזכור, ב-2017 איחוד האמירויות הודיעו על ניתוק היחסים עם קטאר לצד סעודיה, מצרים ובחריין, זאת בעקבות התמיכה של הממשלה הקטארית באחים המוסלמים ובפעילות הטרור של איראן.
לפני הנסיעה לקטאר, בן זאיד צפוי להיפגש היום עם נשיא המדינה יצחק הרצוג, שהגיע הבוקר לאבו דאבי כחלק מביקורו המדיני במדינות המפרץ הפרסי. הרצוג ייפגש גם עם שר החוץ של האמירויות, וכן ישתתף ויישא דברים בכנס החלל הבינלאומי שנערך כעת בבירה האמירתית.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים