התקשורת הממשלתית באיראן דורשת להעיף את נבחרת ארה"ב מהמונדיאל, זאת לקראת המשחק הקריטי בין השתיים מחר (שלישי) על העלייה לשלב הבא.
הדרישה יוצאת הדופן של איראן מגיעה לאחר שהתאחדות הכדורגל האמריקאית שינתה לזמן קצר את דגל איראן כך שיופיע ללא סמל הרפובליקה האסלאמית, זאת על מנת להראות סולידריות עם מחאת החיג'אב במדינה.
בתמונה שפורסמה ולאחר מכן נמחקה ברשתות החברתיות על ידי ההתאחדות מופיעות הקבוצות בבית ב', כאשר דגל איראן מופיע בצורה המדוברת.
לא מתואמים עם הממשל האמריקאי
ההתאחדות האמריקאית מסרה ל-CNN כי הם היו מעוניינים לשנות את הדגל ל-24 שעות על מנת להראות "תמיכה בנשים של איראן במלחמתן למען זכויות אדם בסיסיות". בהתאחדות הבהירו כי מלכתחילה תכננו לשנות את התמונה לאחר פרק זמן זה.
למרות זאת, דובר של מחלקת המדינה האמריקאית מסר כי המהלך לא נעשה בתיאום איתם: "אנו מצפים לתחרות שקטה במגרש. ארה"ב ממשיכה למצוא דרכים לתמוך בעם באיראן על רקע האלימות של הממשלה נגד נשים והדיכוי נגד מפגינים".
השעיה לעשרה משחקים
בתקשורת האיראנית דרשו שארה"ב תודח באופן מיידי מהטורניר למשך 10 משחקים על רקע פרסום "תמונה מעוותת" של דגל מדינה.
"באמצעות פרסום דגל מעוות של מדינה, נבחרת ארה"ב עברה על אמנת פיפ"א, לפיה יש צורך בהשעיה למשך 10 משחקים", נאמר בהודעת סוכנות הידיעות תסנים. פיפ"א לא הגיבה עדיין לנושא.
כזכור, בעקבות המצב המסובך בבית, בו איראן ניצחה את וויילס וארה"ב הוציאה שתי תוצאות תיקו, נפגשות שתי הקבוצות למחזור האחרון כאשר שתיהן יכולות לעלות מהבית. ניצחון של כל אחת מהן יוביל אותה ככל הנראה לשלב הבא. מדובר במקרה יוצא דופן בו העוינות הבינלאומית מתערבבת חזק בעוינות על המגרש.

מה דעתך בנושא?
5 תגובות
1 דיונים
megangoldberg
The space between us feels like a promise waiting to be fulfilled. Shall we make it happen, one delicious moment at a time? f1nd me on megangoldberg_mooo_com change _ to...
The space between us feels like a promise waiting to be fulfilled. Shall we make it happen, one delicious moment at a time? f1nd me on megangoldberg_mooo_com change _ to dot
המשך 19:51 25.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
וי
חחחחחח כי אנחנו לא יודעים שהם שורפים דגלים אמריקאים על בסיס יומי.
14:29 29.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ש.א
היתי שם במקום הסמת המקורי בחורה עם לבוש ואיפור מערבי
01:53 29.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רק
גם קודם לכן היה ברור, שמחלקת המדינה בארצות הברית היא בת ברית של איראן. לתשומת לב של כל מי שבונה על תמיכת הממשל הנוגחי בתקיפה באיראן.
22:06 28.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חאחרבכי
בתגובה ל: רק
אומנם אתה בתול בראש, אבל בחייאת קוראים לפני שמגיבים כמו דביל מוצהר ככה
23:02 28.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר