השר המיועד לפיתוח הנגב והגליל והחוסן הלאומי ח"כ יצחק וסרלאוף, מותח הערב ביקורת על רקע דבריה של חברת הכנסת אורית סטרוק מהציונות הדתית לפיהם אי אפשר להסדיר את ההתיישבות הצעירה ממשרד הנגב והגליל.

לדברי וסרלאוף: "מצער אותי מאוד שחברת הכנסת סטרוק לא התעמקה בפרטים. במקום שההסדרה תתבצע דרך משרדי הממשלה השונים כפי שהליכוד רצה, סיכמנו שהיא תבוצע דרך הרשות לתכנון ופיתוח ההתיישבות והכפר שתועבר למשרד הנגב והגליל".

וסרלאוף הוסיף: "במקום להילחם על ההסדרה, סטרוק נלחמת על קרדיטים. בסוף המטרה של כולנו היא להסדיר את ההתיישבות הצעירה כמה שיותר מהר, ואני שמח שהגענו להסכמה בעניין עם הליכוד ומצפה מחברי הציונות הדתית להצטרף לממשלה ויחד נקים ממשלת ימין ונסדיר את ההתיישבות הצעירה. הצלחה שלנו, היא גם הצלחה של סטרוק, לא ברור למה היא חושבת אחרת".

חברת הכנסת אורית סטרוק מהציונות הדתית, התייחסה הערב להסכם בין יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר, לליכוד בראשות נתניהו, לפיו ביצוע החלטות הקשורות להתיישבות הצעירה יתנהל דרך המשרד לפיתוח הנגב והגליל בו תחזיק עוצמה יהודית.
בראיון ל'כאן רשת ב', אמרה סטרוק: "אנחנו חוששים שמה שהיה הוא שיהיה, לכן אנחנו רוצים את הסמכויות על המנהל האזרחי".
סטרוק הוסיפה כי אין משמעות לסיכום בין בן גביר לליכוד: "אי אפשר להסדיר את ההתיישבות הצעירה דרך משרד הפיתוח לנגב והגליל".





תגובות
ואסרלוף תמים. נתניהו יאכל אותו בלי מלח!!!!!!! ואסרלוף תמים. נתניהו יאכל אותו בלי מלח!!!!!!!
הוא הרבה דברים, תמים הוא לא.
אם בן גביר וסמוטריץ היו רצים בנפרד בן גביר היה מקבל לפחות 12 מנדטים וסמוטריץ לא היה עובר את אחוז החסימה. אורית סטרוק צריכה להודות לבן גביר ולעוצמה יהודים על זה שהיא חברת כנסת.
אל תנפיץ, תביא נתונים.
אורית סטרוק- אין שליחת ציבור מסורה ואידיאליסטית שאינה רודפת אחר הכבוד כמו אורית סטרוק. והיא עשתה המון למען ההתיישבות עוד כשוסרלאוף לא ידע ללכת... חבל שאתה נופל לבור של ביבי ליצירת מריבות ופילוג בין הציונות הדתית ועוצמה יהודית.