מבזקים
סרוגים

רוסיה: "מוכנים לשיחות עם ארה"ב – אם הם ירצו בכך"

אחרי שנשיא אוקראינה אותת על אפשרות של תחילת משא ומתן, סגן שר החוץ הרוסי סרגיי ריאבקוב אמר כי "רוסיה מוכנה לפגישות עם ארצות הברית בנוגע ליציבות אסטרטגית - אם וושינגטון מוכנה לכך"

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ד חשון התשפ"ג
רוסיה: "מוכנים לשיחות עם ארה"ב – אם הם ירצו בכך"
רוסיה: "מוכנים לשיחות עם ארה"ב – אם הם ירצו בכך" צילום: (צילומים: שאטרסטוק)

איתות נוסף לקראת סיום המלחמה באוקראינה? סגן שר החוץ הרוסי, סרגיי ריאבקוב, אמר היום (שישי) כי ארצו מוכנה לנהל שיח אסטרטגי עם ארצות הברית – זאת במידה והממשל בוושינגטון ירצה לקיים שיחות כאלו.

בהצהרה לכלי התקשורת במדינה, ריאבקוב אמר כי "רוסיה מוכנה לפגישות עם ארצות הברית בנוגע ליציבות אסטרטגית – אם וושינגטון מוכנה לכך". מדובר באיתות נוסף על האפשרות שרוסיה מעוניינת בפתרון למשבר בעתיד, אחרי שביממה האחרונה נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי אותת כי יש אפשרות של תחילת משא ומתן עם הרוסים.

רוסיה מסכימה להאריך את ההסכם עם אוקראינה
רוסיה מסכימה להאריך את ההסכם עם אוקראינהצילום: רוסיה מסכימה להאריך את ההסכם עם אוקראינה

כזכור, אמש רוסיה ואוקראינה הסכימו להאריך ב-120 יום את הסכם ייצוא התבואה בים השחור. ההסכם, שנחתם בתיווך האו"ם וטורקיה ביולי האחרון, נועד להקל על משבר המזון העולמי, ולאפשר לאוקראינה, אחת ממייצאות התבואה המרכזיות בעולם, מעבר חופשי של ספינות מסוג זה. תוקפוהמקורי של ההסכם היה אמור לפוג ביום שבת הקרוב.

ארה"ב מלחמה באוקראינה רוסיה