האופוזיציה ממשיכה להתפורר: יו"ר מפלגת העבודה, השרה מרב מיכאלי, תוקפת את הצדדים המסוכסכים באופוזיציה.

"אני קוראת לחבריי ביש עתיד ובמחנה הממלכתי להפסיק להתקוטט בפומבי ולהצטרף אלינו למאבק. אנחנו בסיעת העבודה נערכים למאבק בלתי מתפשר בבליץ החקיקה המסוכן והאנטי דמוקרטי שמתכננים לנו נתניהו ושותפיו הקיצוניים".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מיכאלי עלתה לנאום; לפיד יצא (צילום: עטרה גרמן)

"חברי הכנסת גלעד קריב ואפרת רייטן יערכו כנס חירום בשבוע הבא יחד עם אנשי אקדמיה, ארגוני חברה אזרחית והציבור הרחב כדי לגבש דרכי פעולה כדי לעצור את חקיקת פסקת ההתגברות. קוראת ללפיד ולגנץ- אל תתנו לאגו לנהל אתכם. הדמוקרטיה שלנו מונחת על הכף. אסור לתת להם לרסק אותה. גלו מנהיגות ואחריות".

כזכור, לאחר שבעז טופורבסקי, יו"ר סיעת יש עתיד, האשים את הליכוד בשיתוף פעולה עם אחמד טיבי, "גורם במחנה הממלכתי" הגיב לדבריו במילים קשות:

"לפיד הוכיח שאין לו יכולת להוביל לא אופוזיציה ולא קואליציה – עדיין לא שמענו אותו לוקח אחריות על המחדלים שלו." נאמר בהודעה. ולא רק את זה: "הוא ואנשיו עושים מה שהם הכי טובים בו – מטנפים על אחרים".

על המשך הדרך שלא בטוח שתהיה בד בבד עם לפיד הוסיף הגורם: "נמשיך לפעול ולעשות מה שטוב למדינה באופן ענייני ולא באופן שמשרת את הצרכים של לפיד, שראינו כבר לאן הם מובילים".

נזכיר כי לאופוזיציה המסתמנת יש 56 אצבעות. אלא שכרגע חד"ש-תע"ל עם 5 מתנהלת עצמאית, ואפילו לא הוכנסה לישיבת סיעות האופוזיציה. המחנה הממלכתי עם 12 מנדטים גם היא לא מתיישרת עם לפיד, כך שקשה לראות את ההבטחה להיות אופוזיציה לוחמנית גם מתממשת. נזכיר כי רק 28 ח"כים תמכו בלפיד להקמת הממשלה. כרגע מה שיש באופוזיציה זה בעיקר פירוד ומריבות.

בתוך כך, חברי האופוזיציה הצביעו נגד הרכב הוועדות הזמניות של חוץ ביטחון וכספים, מלבד שרן השכל ומיכאל ביטון מהמחנה הממלכתי, ובכך הפרו את התוכנית של האופוזיציה להתנגד.

ח"כ גלעד קריב (העבודה) אמר, יש פה מהלך של הקואליציה המסתמנת, לתקוע תריז בתוך האופוזיציה. קשה להבין למה סיעות שפניהם לאופוזיציה, מסכימות לשתף פעולה עם הקואליציה. לדבריו, ההצעה אינה הוגנת. חבל שכך אנו יוצאים לדרך. אנחנו נעשה מאמץ לבצר את השורות, אמר ח"כ קריב.