משרד הבריאות הודיע היום (רביעי) על חריגות באיכות המים בקיבוץ כנרת, והנחה את התושבים להרתיח את המים לפני שתייה, בישול, הכנת תרופות וצחצוח שיניים. עם זאת, ניתן להשתמש במים לצרכי רחצה וסניטציה.

לפי הודעת משרד הבריאות, ספק המים הונחה לבצע פעולות לתיקון התקלה וביצוע בדיקות.

כזכור, בשבוע שעבר משרד הבריאות הודיע כי נבדק חשד להימצאות טפיל במי הכנרת שעלול לגרום לדלקות בעיניים ואף לפגיעה בראייה. על פי הודעת המשרד, נבדק חשד להימצאות טפיל מיקרוספורידיום במי הכנרת זאת לאחר שבימים האחרונים התקבל דיווח במשרד הבריאות מרופאי עיניים על ריבוי מטופלים שנדרשו לאשפוז הסובלים מדלקות קשות של קרנית העין, צלקות בקרנית ובמקרים חמורים יותר פגיעה בראייה.

הבדיקה העלתה כי עד היום אושפזו 30 חולים במספר בתי חולים שונים עם נגעים בקרנית שאופייניים לזיהום מיקרוספורידיום. בעקבות המצב, משרד הבריאות התחיל בחקירה אפידמיולוגית ממנה עלה עד כה כי לפחות חלקם של החולים התרחצו בחופים שונים של הכנרת.