לפני נאומו של יו"ר הכנסת במהלך טקס ההשבעה לכנסת ה-25, יצאו רוב חברי הכנסת הערבים על מנת לא להיות בזמן שירת התקווה. נשארו רק מנסור עבאס וח"כ אחד מחד"ש.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שירת התקווה בכנסת

כזכור, שבועיים בדיוק אחרי הבחירות, 120 חברי הכנסת הושבעו היום (שלישי) לתפקידם בטקס ההשבעה שתתקיים במליאה.

נשיא המדינה יצחק הרצוג נשא דברים היום (שלישי) בפתח הטקס. בדבריו קרא לחברי הכנסת לפעול למען הציבור שבחר בהם, וכן קרא לשמור על כבוד – כשלדבריו "אזרחי ישראל מצפים מכם פשוט לעבוד למענם".

"אחיות ואחים, שיודעים את מה שהמליאה הזאת יודעת ומשקפת זה עשרות בשנים: שיש ערך לקיומן של מחלוקות, ויש גם דרך לנהל מחלוקות –בהקשבה, בכבוד, בפתיחות", אמר הרצוג.

"לא מחלוקות של חרמות,לא מחלוקות של ביטול האחר ומחיקתו, לא מחלוקות דורסניות שהופכות למחלוקות הרסניות. הניסיון ההיסטורי שלנו מלמד אותנו, שבכל פעם שבה בחר העם, לצעוד בנתיבים נפרדים; בכל פעם שבה המחלוקת לא התנהלה בדרכי שלום; בכל פעם שבה צד אחד פנה לדרך אחת, והצד השני פנה לדרך אחרת – נתיב אחד ליהודה, ונתיב אחר לישראל – התוצאה הייתה איומה ונוראה".

"איבדנו את דרכנו. ואיבדנו את ביתנו. הדברים נכונים פי כמה בעת הזאת, כשבסחרחורת מערכות הבחירות נדחק המשותף לנו לקרן זווית, והמפלג כיכב מעל לכל במה".