שר הדתות לשעבר, ח"כ מתן כהנא, משבח את יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' ואומר כי הוא מרוצה מכך שהוא מתעקש להעניק כוח לרבנות הציונית דתית.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"בשנה האחרונה פנו אלי רבנים דתיים לאומיים רבים (גם חרדלים) ואמרו לי שסוף סוף, לאחר שנים, יש להם הזדמנות אמיתית לקבל משרה רבנית", כתב כהנא. "כשיש אמת היא חייבת להיאמר. סמוטריץ', טוב שאתה מתעקש לתת להם במה ולא להפוך את עולם התורה הציוני למרמס".
כזכור, ישנו עימות בין ש"ס לבין הציונות הדתית בנוגע לשאלה מי יקבל את תיק הדתות. בשבוע שעבר תקף כהנא את יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ', וקרא לו לא לוותר לש"ס על תיק הדתות.
"אם מפלגת הציונות הדתית תוותר לש"ס על תיק הדתות, זה יוכיח את מה שאמרתי לאורך כל הקמפיין" אמר כהנא. "בכל הקשור לדת ומדינה סמוטריץ' יישר קו עם דרעי והעביר לו את הטיפול בנושאים אלה באופן מוחלט. הלוואי ואני טועה".
נזכיר כי שר הדתות ממונה על בחירת הרבנים הראשיים לישראל, בקיץ הקרוב, וכן על בחירת רבני ערים וישובים לאורך הקדנציה. בנוסף, הוא אחראי על שירותי הדת ובהם הכשרות והקבורה. בציונות הדתית מסרבים לתת את התיק לידי ש"ס, משום שגם הם רוצים למנות רבנים סרוגים.
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
1 דיונים
שפוי
מי שאל אותך? אתה שמאל ורפורמי
23:10 17.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רק נתניהו
כהנא, אתה מחרחר ריבים ידוע, אתה מאוד מהר תלך הבייתה. מפלגות הימין, תפסיקו לריב, זה לא טוב לימין. תמצאו פתרון בבית, לא בריש גליי. תגלו אחריות לאומית. יש לימין משימות כל...
כהנא, אתה מחרחר ריבים ידוע, אתה מאוד מהר תלך הבייתה. מפלגות הימין, תפסיקו לריב, זה לא טוב לימין. תמצאו פתרון בבית, לא בריש גליי. תגלו אחריות לאומית. יש לימין משימות כל כך חשובות, ואתם רבים? זה נמאס כבר!!!!
המשך 13:33 15.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המודאג מהעמק
כבוד לסמוטריץ, שאדם, דגול, כמו כהנא, בכלל מתייחס אליו
22:16 15.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חחחחחחחיחחיחחחחחחח
בתגובה ל: המודאג מהעמק
אדם דגול חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח כבוד שמתייחס חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח סתומ/י/ו תפה יה שושנה מצביע בל"ד
04:08 18.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ש
בבי.בבחרות.הבאות.לא.יהיה.לכוד העם.לא.טפש.אתה.עושה צחוק.מבן.גביר.ומהמלגה.שלא
08:56 15.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי ובר
אם כהנא תומך אני מודאג.כהנא-רזומה יפה וכשלון מהדהד.
08:22 15.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גרשון
זה לא שפתאום כהנא נהיה אוהד של סמוטריץ'. זו התנהגות נרקיסיסטית קלאסית.
06:08 15.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שקוף שכך
לסמוטריץ
21:38 14.11.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר