עוד לפני המינוי הרשמי, מפכ"ל המשטרה רנ"צ קובי שבתאי נפגש היום עם ח"כ איתמר בן גביר, המיועד לתפקיד השר לביטחון פנים. האירוע הוא טקס של ארגון איחוד הצלה לזכרו של לוחם הימ"מ נעם רז הי"ד שנהרג בג'נין בקיץ האחרון.

השניים שישבו זה לצד זה, לחצו ידיים ואפילו נרשם חצי חיבוק ביניהם.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לחיצת יד וחיבוק. בן גביר והמפכ"ל (אור רביד N12)

נזכיר כי שבתאי האשים את בן גביר בפרוץ פרעות 'שומר חומות' לפני כשנה וחצי, כשהמשטרה לא הצליחה להשתלט על ההתפרעויות בשכונת שמעון הצדיק (שייח' ג'ראח) וההתנכלויות לביתו של טל יושובייב. בן גביר נאלץ להקים לשכה פרלמנטרית בשכונה, וגם זה לא הועיל. בסופו של דבר פרץ מבצע 'שומר חומות' וההתפרעויות התפשטו לכל רחבי הארץ.

לאחר מכן, עם גל הטרור האשים בן גביר את המפכ"ל באחריות להרמת הראש של הערבים ולגל הטרור שהיכה ברחבי ישראל.

שבוע לפני הבחירות הודיע בן גביר כי הוא דורש את תיק ביטחון הפנים ועם היוודע תוצאות הבחירות, שהעניקו 14 מנדטים לרשימת הציונות הדתית, הפכה הבקשה לריאלית. בסביבת המפכ"ל יזמו פגישת פיוס, לאחר מכן הודיעו שלא תהיה אחת כזו, וכעת התקיימה הפגישה הראשונה בין השניים.