מבזקים
סרוגים
סבר פלוצקר:

"קורא לפקידי האוצר לא לשתף פעולה עם סמוטריץ'"

עיתונאי ידיעות אחרונות סבר פלוצקר, קורא לפקידי האוצר "לסרב פקודה" ולא לעבוד עם סמוטריץ': "אני קורא לצמרת הבכירה של האוצר לא לשתף איתו פעולה ידיהם יהיו שותפות למעל הזה. וההיסטוריה תשפוט אותם"

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ' חשון התשפ"ג
"קורא לפקידי האוצר לא לשתף פעולה עם סמוטריץ'"

עיתונאי ידיעות אחרונות, סבר פלוצקר, אחד מוותיקי הכתבים הכלכליים במדינה קורא לפקידי האוצר לא לשתף פעולה עם בצלאל סמוטריץ' אם זה יתמנה לשר האוצר. פלוצקר דיבר בכנס העיתונאים באילת, בפאנל בו השתתפו גם ליאת רון ושלמה נאמן.

"אני לא מתערב במשרדים אחרים, אני מקבל עשרות טלפונים, מיהודים חתני פרס נובל, 80% מחתני פרס נובל לכלכלה בעולם הם יהודים. הם נחרדים מהעניין הזה של למסור לאיש הזה את מפתחות המשק הישראלי. זו האמירה ואני לא מתבייש בה", אמר פלוצקר.

פלוצקר אף קרא לפקידי האוצר "לסרב פקודה" ולא לשתף פעולה עם סמוטריץ': "יתרה מזאת, אני קורא לצמרת הבכירה של האוצר לא לשתף איתו פעולה גם ידיהם יהיו שותפות למעל הזה. וההיסטוריה תשפוט אותם".

רון: האיש הזה מקצועי ורציני

חברת הפאנל, ליאת רון, גם היא עיתונאית כלכלית הגיבה: "אני מתנגדת למה שאמר סבר פלוצקר ואני עושה הפרדה בין עמדות האידיאולוגיות לבין התפקוד באוצר. סמוטריץ' היה שר התחבורה הטוב ביותר שהיה לנו בשנים האחרונות. בקורונה, המדינה הזו התהפכה, כל התשתיות עבדו, כל הרכבות עבדו. אני לא מזדהה עם דעותיו הפוליטיות, אני חושבת שהן בעייתיות מאוד, שהוא יהיה שר לביטחון פנים או שר הביטחון. כשהוא יהיה שר האוצר – הוא יהיה שר טוב. האיש הזה מקצועי ורציני, כל מי שעבד איתו במשרד התחבורה – ושאלתי לא מעט אנשים – אמרו עליו רק דברים טובים.

ואני אמרתי לכם שאת רוב התכנית הכלכלית שלו, אני הייתי מאמצת עכשיו. ולמי שחושב שאי אפשר לעשות את ההפרדה הזו בין דעות פוליטיות ועמדות מדיניות לבין תפקודו כשר האוצר – אז סליחה.

בצלאל סמוטריץ' ליאת רון סבר פלוצקר סירוב פקודה