מצעד הממליצים אצל נשיא המדינה נמשך. הסיעה החמישית בגולה בכנסת – המחנה הממלכתי, הגיעה אל הרצוג ואמרה כי היא לא ממליצה על אף אחד מהמועדים להקים את הממשלה הבאה.

את הסיעה ייצגו השרים היוצאים זאב אלקין ופנינה תמנו שטה. וחבר הכנסת איתן גינזבורג שלא יכהן בכנסת הבאה (מקום 14).

לסיעת יש עתיד יש 24 מנדטים בכנסת, ואליהם יתווספו 4 מנדטים של מפלגת העבודה ובסך הכל 28 מנדטים. בעיקר בגלל העובדה שסיעת המחנה הממלכתי וסיעת ישראל ביתנו הודיעו שלא ימליצו על לפיד וכך גם המפלגות הערביות. לנתניהו צפויים 64 ממליצים.

מול ממשלה קיצונית, פנינו מיועדות לאופוזיציה

השרה היוצאת פנינה תמנו שטה אמרה: "נציגי המחנה הממלכתי בהובלת שר הביטחון בני גנץ, החלטנו שאנחנו לא נמליץ על אף מועמד. אנחנו רואים את תוצאת הבחירות ומפת הגושים. אנחנו לא משחקים בנדמה לי. משהחוק אומר להמליץ על מי שסיכויו הם הגדולים ביותר להקים ממשלה, אנחנו מבינים שלגוש השינוי, אין את הסיכוי להרכיב ממשלה, ולכן התייעצנו עם הנשיא, כדי להביע שפנינו מיועדות לאופוזיציה, כדי לשרת את עם ישראל ולייצר את האיזונים והבלמים מול ממשלה שמסתמנת כקיצונית. ומבקשת להפר את כלל האיזונים בדת ומדינה, במערכת המשפט ובקבוצות מיעוט".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תמנו שטה ואלקין בהמלצות אצל הנשיא (בנצי רובין)

שר השיכון היוצא זאב אלקין אמר בצאתו מבית הנשיא: "אנחנו לא מערערים את מעמדו של לפיד בראש האופוזיציה. שיתפנו פעולה בממשלה לאורך כל השנה הזו פלוס. ואנחנו נדע לשתף פעולה גם באופוזיציה. מצד שני יש בינינו לבין חלק מהמפלגות האחרות באופוזיציה חילוקי דעות והבדלי עמדות, וגם הם יבואו לידי ביטוי.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לא נערער את מעמדו של לפיד (בנצי רובין/סרוגים)