אין כמו מרק טעים ומנחם כדי לחמם בימי החורף את הבית והגוף, בעיקר שמדובר במרק עוף אסיאתי, הנחשב כמנה עשירה, מלאה בכל טוב, וקלה מאוד להכנה בבית.
בדיוק לבוקר הגשום הזה, קבלו מתכון חמים וטעים של מרק עוף אסיאתי, ביתי, להכנה קלה ומהירה. התוצאה שתחכה לכם לסוף היום, היא מרק ירקות בסגנון סיני, בריא, מחמם ומשביע.
מצרכים: (ל-4 מנות)
100 גרם אטריות אורז
1 ליטר מרק צח
1 כפית חמשת התבלינים הסינית
2 כפות רוטב סויה
1 גזר חתוך לרצועות דקות
2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק (החלק הלבן והירוק, לחוד)
1 כוס כרוב חתוך דק-דק
אפשר גם:
להוסיף חצי פחית חלב קוקוס לייט

הוראות הכנה:
1. משרים את אטריות האורז במים רותחים במשך שלוש דקות עד שמתרככות, מסננים.
2. מחממים את המרק ומתבלים בחמשת התבלינים וברוטב סויה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. (לפעמים צריך להוסיף מלח או סויה, תלוי במרק. אם רוצים- מוסיפים חלב קוקוס.
3. מניחים בכל קערית רבע מכמות כל אחד מהמרכיבים: אטריות, רצועות גזר, החלק הלבן של הבצל הירוק ורצועות הכרוב.
4. יוצקים מעל את המרק ומסיימים עם בצל ירוק. מגישים מיד.
5. אם רוצים, אפשר להוסיף נתחי עוף או בקר.
בתיאבון חורף טעים וחמים!
המתכון באדיבות המותג הקולינארי מאסטר שף
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים