קרוב לחודשיים אחרי שביתם בשכונת גבעת מרדכי בירושלים נפגע מחומר הדברה במה שזכה לשם 'אסון ההרעלה' שבו היום האחים מיכאל ויצחק גרוס לבית הספר.

כזכור שני האחים אושפזו למשך שבועות ארוכים בבית החולים שניידר בפתח תקווה, כשבתחילה היה חשש כבד לחייהם, מאחר שחומר ההרעלה פגע בפעילות הלב והריאות. שני האחים הועבברו מבית החולים שערי צדק, למחלקת טיפול נמרץ בשניידר, ואט-אט בזכות התפילות ופעולת הרופאים, החלו להתגבר על חומר ההדברה. כשבועיים לאחר מכן נותקו ממכשירי ההחייאה, ולפני כחודש שוחררו לביתם.

הבוקר (א') שבו האחים לתלמוד תורה 'אחיעזר' בו הם לומדים, והתקבלו בקבלת פנים מרגשת במיוחד, בליווי תזמורתו של עמי כהן כאשר על השירה הופקד הזמר שלמה כהן. במעמד המיוחד השתתפו מאות ילדי הת"ת שיחד עם הילדים הנרגשים וההורים אמרו את תפילת "נשמת כל חי".

רופא חולי עמו ישראל (צילום: באדיבות עמי כהן ושלמה כהן)

[[[http://s3.kikar.net/data/auto/flv/nh/wekw1nmb.m4v]]]

בסיום הטקס עלו הילדים ושרו יחד עם שלמה כהן את השיר "רופא", למילים: "כי אל מלך רופא נאמן ורחמן אתה, ברוך אתה ה', רופא חולי עמו ישראל", מהדיסק החדש של שלמה כהן, שלימד אותם את מילות השיר.'