מבזקים
סרוגים

אלף מצביעים: כך בחרו מאבדי תעודות הזהות

שמונה לשכות של רשות האוכלוסין נפתחו ביום הבחירות בכדי להנפיק תעודות זהות לאזרחים שאיבדו את תעודותיהם ומעוניינים להצביע. 1,000 תעודות חדשות הונפקו

ז' חשון התשפ"ג
אלף מצביעים: כך בחרו מאבדי תעודות הזהות
אלף מצביעים: כך בחרו מאבדי תעודות הזהות צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90

כאלף תעודות זהות הונפקו היום (שלישי) למאבדי תעודות זהות בכדי שיוכלו להצביע בקלפי. תעודות זהות הונפקו היום בשמונה לשכות של רשות האוכלוסין שנפתחו למרות יום הבחירות.

פתיחת הלשכות נעשתה לאחר שח"כ אורי מקלב ממפלגת יהדות התורה פנה אל ראש רשות האוכלוסין ובפעילות שהחלה בוועדת החוקה של הכנסת מול ועדת הבחירות המרכזית בכדי לאפשר למצבעים שאבדה תעודתם לממש את זכות ההצבעה.

בכיר בבית היהודי: "בליכוד מנסים לעזור לשקד לעבור"
בכיר בבית היהודי: צילום: בכיר בבית היהודי:

לאחר יותר מחצי מיום הבחירות, ועדת הבחירות המרכזית עדכנה בצהריים כי נכון לשעה 14:00 אחוז ההצבעה בבחירות עומד על 38.9 אחוז מכלל בעלי זכות הבחירה. מדובר באחוז ההצבעה הגבוה ביותר לשעה זו מאז בחירות 1999, כשבבחירות הקודמות אחוז ההצבעה בשעה המקבילה עמד על 34.6% ובבחירות 2020 שיעור ההצבעה בשעה זו היה 38.1%.

בשעה 10:00 אחוז ההצבעה עמד על 15.9%, שהיה אחוז ההצבעה הגבוה ביותר נכון לשעה הזו מאז בחירות 1981. שעתיים לאחר מכן אחוז ההצבעה כבר עמד על 28.4%, בנתון שהיה גבוה ב-3 אחוזים מהשעה המקבילה בבחירות הקודמות.

ישראל בוחרת 2022 רשות האוכלוסין וההגירה תעודת זהות