חדשות

5 שעות מפתיחת הקלפיות: אחוז ההצבעה גבוה מאוד

נכון לשעה 12:00 אחוז ההצבעה בבחירות עומד על 28.4 אחוז מכלל בעלי זכות הבחירה. אחוז גבוה יחסית. בבחירות הקודמות עמד אחוז ההצבעה בשעה המקבילה על 25.4%

למצולמים אין קשר לכתבה. אילוסטרציה (Jamal Awad / FLASH90) (Arab-Israelis cast their ballots as they vote in Israel's general election, in Kafr Manda, northern Israel on March 23, 2021. Photo by Jamal Awad/FLASH90 *** Local Caption *** ????? ?????? ???? ????? ???? ???? ????? ?????? 2021)

בחירות 2022 עוד מעט מגיעות לאמצע הדרך: ועדת הבחירות המרכזית עדכנה בצהריים (שלישי) כי נכון לשעה 12:00 אחוז ההצבעה בבחירות עומד על 28.4 אחוז מכלל בעלי זכות הבחירה. אחוז גבוה יחסית. בבחירות הקודמות עמד אחוז ההצבעה בשעה המקבילה על 25.4%.

בשעה 10:00 אחוז ההצבעה עמד על 15.9, נתון הגבוה ב-1.1% מאחוז ההצבעה בבחירות 2021 ולמעשה מדובר באחוז ההצבעה הגבוה ביותר נכון לשעה הזו מאז בחירות 1981.

אוריאל בארי

אחוז הצבעה גבוה טוב למפלגות הגדולות ורע לקטנות

כאמור, אחד מסימני השאלה הגדולים הוא אחוז ההצבעה. במערכת הבחירות הקודמת הצביעו רק 67.4%, ירידה לעומת הבחירות בשנת 2020, אז אחוז ההצבעה עמד על 71.5%.

אחוז הצבעה נמוך טוב למפלגות הקטנות, שיצטרכו פחות פתקים כדי לעבור את אחוז החסימה וכדי להשיג מנדטים. למפלגות הגדולות עדיף אחוז הצבעה גבוה שיפיל את הקטנות ויעביר אליהם את הפתקים שלא נחשבים דרך הסכמי העודפים.

קלפיות ההצבעה יישארו פתוחים עד השעה 22:00 בערב, למעט בבתי החולים, בבתי סוהר וביישובים קטנים – שם ההצבעה תסתיים כבר בשעה 20:00. המצביעים יגיעו לכמעט 12,500 קלפיות הפזורות ברחבי הארץ בכדי לממש שוב את זכותם הדמוקרטית, מתוכם יותר מ-5,000 קלפיות נגישות.

איילת שקד – יעל
איילת שקד – יעל| צילום: איילת שקד באולפן הבחירות של סרוגים

40 רשימות מתמודדות לכנסת ה-25, מתוכן המרכזיות – הליכוד, יש עתיד, הציונות הדתית, המחנה הממלכתי, יהדות התורה, ש"ס, העבודה, ישראל ביתנו, מרצ, רע"מ, חד"ש-תע"ל, בל"ד והבית היהודי.

מתי תוצאות?

בכל יום הבחירות כולנו מחכים למדגמים של ערוצי הטלוויזיה בשעה 22:00 בלילה, לאחר מכן הדברים מתבהרים ומתחילים לקבל אינדיקציות איך תיראה הממשלה הבאה.

ספירת הקולות תתקיים ברחבי הארץ, ומשם המידע העדכני יזרום למרכז השליטה המרכזי של ועדת הבחירות במשכן הכנסת, שם גם ייערך הספירה של "המעטפות הכפולות" שכוללים את החיילים, אסירים, דיפלומטים ומצביעים בקלפי נגישה.

לפי ועדת הבחירות, תוצאות סופיות צפויות רק ביום חמישי, וככל שהתוצאות יהיו צמודות ומפלגות יתנדנדו סביב אחוז החסימה, יידרש יותר זמן לוודא את חלוקת המנדטים.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

הצטרפו אלינו