ראש האופוזיציה, בנימין נתניהו, הגיב לדרישתו של ח"כ איתמר בן גביר לקבל את משרד ביטחון הפנים בממשלה העתידית, ואמר כי בן גביר אכן יכהן כשר.
בראיון למשה גלסנר ברדיו "קול ברמה", אמר נתניהו: "בן גביר וסמוטריץ' יהיו שרים בממשלה הבאה. אני לא יודע באיזה תפקידים הם חושקים, אני לא מחלק תפקידים כרגע. אני אומר ביושר – התפקידים המרכזיים כמו אוצר, ביטחון, חוץ צריכים להישאר בידי הליכוד. ראינו מה קרה שמפלגת השלטון היתה חלשה וקטנה, אסור שזה יקרה עוד פעם".
כזכור, מוקדם יותר הערב הודיע בן גביר כי בממשלת ימין בראשות נתניהו שתוקם לאחר הבחירות, הוא ידרוש לקבל את את התיק לביטחון הפנים.
בהצהרה לתקשורת שנשא בן גביר לפני זמן קצר, הוא סיפר: "חזרתי לפני כשעה מהלוויתו של רונן חנניה הי"ד. עוד חלל, עוד משפחה שכולה בשרשרת החידלון הביטחוני של ממשלת גנץ ולפיד .רונן נרצח עשרות מטרים מהרחוב בו אני גר. עופר אוחנה חברי נפצע ומכאן אני שולח לו איחולי רפואה שלמה. גם משפחתי, כמו משפחות אחרות, הצטוותה להסתגר בביתה עקב מתקפת הטרור".

בן גביר הוסיף כי "יותר מדי זמן ישראל מסתגרת בבית. האויבים שלנו כבר לא מפחדים. האויבים שלנו יצאו בשנה האחרונה למסע רצח בחדרה, באריאל, בבני ברק, בתל אביב ובכל רחבי הארץ – במטרה לטבוח ביהודים. חבורות של פורעים מטרידים מדי ערב בנות צעירות במרכז ירושלים, בלב באר שבע, בעכו, וברמלה. למשטרה אין את הסמכות לטפל בפורעים, הנגב הפך למערב הפרוע והטרור החקלאי מכה מכות אנושות את המושבים והקיבוצים ויש אוזלת יד".

בן גביר אמר כי "בחודשים האחרונים פנו אליי מאות שוטרים, לוחמים קצינים ואמרו לי בן גביר, בוא תציל את המשטרה. פונים אליי אלפי אזרחים עם תחושות חוסר הביטחון, אנחנו מפחדים ללכת ברחוב. יש הפקרות, אין הגנה, ואלה ששונאים אותנו מרימים את הראש. ולכן אני מודיע הערב, שבכוונתי לדרוש בממשלת הימין שתקום בעזרת ה׳, את תפקיד השר לביטחון פנים".
תגובות
גם פייגלין שטרית ושר האוצר ברקת
לא ייאמן. הפאשיסט והפירומן הרוקד על הדם בן גביר - יהיה השר לביטחון הפנים של מדינת ישראל. בלתי נתפס. פשוט התרגלנו לחיות את ההזיה. שום דבר כבר לא נראה בלתי הגיוני.
אנטישמים שונאי יהודים בארץ ישראל השלמה והיהודית מוזמנים לאלתר לעזוב את ארץ ישראל השלמה והיהודית לעולמים נקודה.
, את טיפשה מטופשת. המדינה שלי כמו שהיא שלך , ואני מניח גם שאני ובני משפחתי תרמנו להקמתה ולביסוסה הרבה יותר ממך - בשירות צבאי, בהתנדבויות שונות, בתחומים כמו רפואה, הנדסה, חינוך ומשפט. אף על פי כן איני שולל את זכותך לגור בה, לומר את דעתך ולהצביע כפי השקפתך. מותר לי לחלוק על דעתך. מותר לי לחשוב שבן גביר הוא לא התרופה לבעיות של המדינה - ועלול להוביל אותה לאסון. מי את שתקבעי שמי שחושב אחרת ממך הוא אנטישמי ? אנטישמי הוא מי שרוצה לגרש יהודים מישראל, אנטישמי הוא מי שחושב שהשקפת עולם נגזרת מספרדיות או אשכנזיות, אנטישמי הוא מי ששונא יהודים אחרים בגלל שהם חושבים אחרת ממנו, אנטישמי הוא מי שרוצה לסתום פיות של יהודים אחרים. אני ישראלי גאה שאהבת המדינה ותושביה היא תמצית השקפתי. כדי שהמדינה הזו תשרוד ותשגשג, אסור לתת לפירומן ילדותי כמו בן גביר את מפתחות המשרד לביטחון הפנים.
במסע הבריחה מאלקטרז, מושחתיהו , השקרן בן שקרן ... באבי אביו ... ימנה גם את השטן לשר הסעד והרווחה ואת מלאך המוות לשר הבריאות ... אז בן גביר כשר לבטחון פנים ... זה בדיחה טובה ... אבל לא כזו משנה ...
חלאת אדם שכמותך אינך מגיע לקרסוליו של איתמר בן גביר היהודי! אנטישמים אשכנזים שמאלנים טיפשים כמותכם
... אם את הסמל של יהודיה ישראלית גאה ... עדיף להיות חבר בכת הטמאים בהודו ...