הרמטכ"ל אביב כוכבי הגיע הבוקר לזירת פיגוע הירי בקרית ארבע, וערך תחקיר ראשוני עם מפקד פיקוד המרכז, המח"ט, המפקדים בשטח והרשב"ץ שניטרל את המחבל.

בהודעת דובר צה"ל נאמר: "הרמטכ"ל הביע הערכתו בפני הרבש"ץ על פועלו באירוע. בנוסף, הרמטכ"ל קיים הערכת מצב עם מפקד פיקוד המרכז, אלוף יהודה פוקס, מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף רסאן עליאן, מפקד אוגדת יהודה ושומרון, תת-אלוף אבי בלוט, מפקד החטיבה המרחבית יהודה, אלוף-משנה ישי רוזיליו, במסגרתה הוצגו לו הצעדים להמשך הגברת הפעילות הביטחונית, פריסת הכוחות במרחב אזור יהודה ושומרון וחסימת הצירים במרחב העיר חברון".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הרמטכ"ל במקום פיגוע הירי בקרית ארבע (דו"צ)
צילום: דובר צה"ל
צילום: דובר צה"ל

מהתחקיר הראשוני עולה כי המחבל מחמד ג'עברי הגיע לאזור המכולת וירה ברונן חנניה שישב ברכבו. הוא פצע את בנו דניאל שנמלט לתוך המכולת והזעיק עזרה. לאחר מכן נמלט המחבל עם רכבו לחברון הפלסטינית. כעבור 8 דקות הוא חזר רגלית למקום והחל לירות לעבר כוחות ההצלה ובהם עופר אוחנה שנפצע באורח קשה.

הוא המשיך בחילופי ירי מול כיתת הכוננות שקפצה עד שחוסל על ידי הרבש"ץ וקצין בחופשה שהגיע למקום. בסך הכל נמשך האירוע 17 דקות. זמן ארוך מאוד ביחס לפיגועים מהסוג הזה. הכוח הצבאי בחברון לא הגיע למקום הפיגוע.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

חיסול המחבל מתוך מצלמת הרכב של הרבשצ

בתחקיר הרקע של המחבל עולה כי הוא קיבל בשורה לפיה הוא חולה סרטן סופני, ולכן החליט להתאבד בפיגוע ירי. ייתכן וזה מה שמסביר את הסיבה מדוע חזר לזירת הפיגוע אחרי שנמלט.