מתכון לרצועות בורי לצד פלפלים אדומים ועגבניות

מרכיבים:

2 דגי בורי מנוקים

לרוטב:

בצל בינוני קצוץ

שמן זית

3 שיני שום כתושות

פלפל חריף קצוץ דק

2 פלפלים אדומים, פרוסים לרצועות דקות

קורט פפריקה מתוקה

4 עגבניות בשלות, פרוסות לקוביות גדולות

מעט פטרוזיליה קצוצה

עלי פטרוזיליה – לקישוט

מלח פלפל

מתכון לרצועות בורי לצד פלפלים אדומים ועגבניות – אופן ההכנה:

לרוטב: מטגנים במחבת כבדה את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים שום ומערבבים. מטגנים דקה נוספת ומוסיפים את הפלפלים והפפריקה ומטגנים 5 דקות נוספות.

מוסיפים את קוביות העגבניות ומתבלים במלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה למשך 25 דקות. ומוסיפים את הפטרוזיליה.

פורסים את הדג לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ ומתבלים את בשמן זית, מלח ומעט פלפל.

מלהיטים מחבת כבדה וצולים למשך כ-3 דקות מכל צד.

יוצקים את רוטב העגבניות והפלפלים בצלחת ומניחים עליו את נתחי הבורי.

מקשטים בפטרוזיליה.