מתכון להכנת פשטידה טבעונית דלת קלוריות ללא גלוטן

רטובים:

2 חבילות טופו משי 

2 כפות טחינה גולמית

כף חומץ תפוחים

יבשים:

כוס קמח שיבולת שועל (ללא גלוטן)

2כפיות אבקת אפיה

חצי כפית מלח ורוד

חצי כפית שום יבש

כפית כורכום

תוספות:

גרעיני תירס בשימורים ללא סוכר 123 גרם

כוס ברוקולי מבושל

לפזר מעל הכל קמח שקדים

(צילום: יעל אלעד)

אופן הכנה:

לחמם תנור ל180 על מצב טורבו

בקערה לערבב את כל היבשים בעזרת מטרפה

להוסיף רטובים ואת גרעיני התירס אחרי סינון ולערבב

בעזרת לקקן לשטח את התערובת לתבנית אפיה אקולוגית של if you care

לנעוץ את פרחי הברוקולי אם יש צורך לשטח שוב את התערובת עם לקקן

לפזר מעל קמח שקדים

לאפות ל30 דק׳ במידה ועדיין נראה לא יציב להוסיף 15 דק אפיה על גריל עליון ותחתון

הפשטידה מתייצבת עוד אחרי הקירור.

המתכון באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית ובאדיבות חברת אורגניקזון שהינה בית למותגים טבעוניים בלבד.