עם רוח גבית מבג"צ, שדחה היום ללא נימוקים את העתירות נגד חתימת ההסכם הימי עם לבנון בזמן ממשלת מעבר, ימים ספורים לפני הבחירות, תאשר הממשלה את ההסכם בישיבה מיוחדת ביום חמישי, 5 ימים בלבד לפני הבחירות, וזה כשהיא לא נשענת על רוב בכנסת.

הבוקר (א') דחה בג"צ פה אחד את העתירות של יו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר, ארגון לביא, פורום קוהלת ועו"ד זהבה גור נגד הסכם הגבול הימי עם לבנון, מה שסלל ללפיד את אישור ההסכם והוא אץ רץ לאשר אותו בממשלה בישיבה מיוחדת בעוד ארבעה ימים.

נתניהו לא מתחייב לבטל את ההסכם הימי: "נטפל בזה"
אמש דווח בעיתון "אל-אחבאר" הלבנוני כי החתימה על ההסכם צפויה להיות ביום רביעי או חמישי הקרוב. לפי הדיווח, מעמד החתימה יתקיים בעיירה הלבנונית נאקורה שבגבול עם ישראל, ללא טקס רשמי. בשלב הזה עדיין לא הוחלט מי יהיו הנציגים של לבנון וישראל לחתימה על ההסכם.
עוד דווח כי החתימה תתקיים בחדרים נפרדים, כשהמשלחת הלבנונית תהיה בחדר אחד והמשלחת הישראלית בחדר אחר. לשני הצדדים יצטרפו נציגים של האו"ם ושל הממשל האמריקני, אשר תיווכו להביא להסכם בחודשים האחרונים.
תגובות
מצויין..אין למה לחכות..בוודאי לא לביבי שמוכן לשרוף את המדינה,כדי לברוח מהכלא
הסכם מעולה לכולם חוץ מביבי ונאסראללה
ממשלה גדולה! ראש ממשלה גדול - לפיד! ישראל גדולה! עושה היסטוריה - Makes Israel Great Again!